Početna NStyle “Serbia Fashion Week” od 06. do 11. aprila u Novom Sadu

“Serbia Fashion Week” od 06. do 11. aprila u Novom Sadu

0

serbia-fashion-week-april-16-jpg_660x330

Internacionalni festival dizajna i mode – “Serbia Fashion Week”, uz učešće poznatih svetskih i domaćih modnih dizajnera i primenjenih umetnika, biće održan od 06. do 11. aprila 2016. godine.

Tokom šestog izdanja Serbia Fashion Week-a, očekuje se više od 30.000 posetilaca, dizajnera iz Srbije, regiona i sveta, dolazak novinara iz najprestižnijih medija kao što su Vogue, Harper’s Bazar, državna televizija Francuske, TV 5 Monde i mnogi drugi. Nakon uspešog predstavljanja Serbia Fashion Weeka na Njujorškoj nedelji mode, modni spektaktl seli se u Novi Sad i polako uvodi ljubitelje mode u ono što ih očekuje u aprilu.

Sada već popularna akcija Serbia street style, dobila je novi naziv – Serbia street style: Balkan edition. Nakon pristizanja prijava fotografa iz više od 15 gradova i 5 zemalja, Street style se proširio i pored Srbije dobio fotografe iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore.

Na ulicama Novog Sada, Beograda, Sombora, Apatina, Rume, Podgorice, Skoplja, Ugljenik i Kosovske Mitrovice organizovan je Street style. Svi oni koji vole modu i žive u navedenim gradovima, imaće priliku da se fotografišu u svom gradu i učestvuju u izboru za najbolji stil odevanja koji traje od 03. do 10. marta. Street style svake godine postaje sve veći i veći.

serbia-street-style-jpg_660x330

Najbolji modni stil i celokupni utisak o street styleru biće određen pomoću broja share-ova na Facebook-u na zvaničnoj stranici SFW. Serbia Fashion Week pored street stylera nagrađuje i fotografe. Tri najbolja fotografa po proceni stručnog žirija biće nagrađena izložbom u sklopu Show room-a, a najbolje plasirani fotograf dobiće i SPA vikend za dvoje. Ako i vi želite da učestvujete u ovoj akciji, od 03. do 10. marta nabacite osmeh na lice i svoje omiljene krpice. Fotografije će biti objavljene 11. marta, na Facebook stranici Serbia Fashion Weeka, a najveći broj šerova, za koje imate vremena do 13. marta, odlučiće ko su dobitnici vrednih nagrada.

Jedina licencirana Nedelja mode u Srbiji ima za cilj da doprinese razvoju kulture i privrede u našoj zemlji, potencirajući povezivanje domaće modne scene (industrije) sa prepoznatljivim tržištima u Evropi i vodećim centrima mode u svetu. Serbia Fashion Week se održava dva puta godišnje, u trajanju od sedam dana, a ova manifestacija postavila je Novi Sad i Srbiju na mapu svetskih kulturnih centara. Glavni deo manifestacije, modne revije, biće održane u Master centru Novosadskog sajma, gde ćemo uživati u kreacijama istaknutih inostranih i domaćih dizajnera.

Izvor: Serbia Fashion Week
Foto: Promo / Serbia Fashion Week