Početna Kultura “VASKRSENjE PO MALERU” – Vojvođanski simfonijski orkestar i Hor opere SNP-a 19....

“VASKRSENjE PO MALERU” – Vojvođanski simfonijski orkestar i Hor opere SNP-a 19. juna na Velikoj sceni

0

Vojvođanski simfonijski orkestar i Hor opere Srpskog narodnog pozorišta će u okviru Programskog luka TVRĐAVA MIRA, u godini objavljivanja titule „Evropska prestonica kulture“, izvesti prvi put u Novom Sadu grandioznu Drugu simfoniju Gustava Malera, poznatu pod nazivom Simfonija „Vaskrsenja“, koja predstavlja jednu od izvođački najzahtevnijih vokalno-instrumentalnih kompozicija muzičke istorije.

U Simfoniji br. 2, kompozitor problematizuje teme smrti i preobražaja. U delu se tako u širem kontekstu preispituju iskustva ratnih sukoba naše civilizacije i otvaraju važna pitanja: da li su stradanja kroz istoriju vodila razumevanju strahovitih posledica ratova, transformaciji i prevenciji istih ili ne? Ista pitanja su, nažalost, itekako i danas aktuelna.

Za dirigentskim pultom će biti maestro Aleksandar Marković, šef dirigent Vojvođanskog simfonijskog orkestra, koji je već pokazao izuzetno vladanje velikim izvođačkim aparatom i jedinstveno tumačenje partiture.

Vrhunskom izvođenju će doprineti renomirane solistkinje, Sonja Šarić (sopran) i Betina Ranh (mecosopran), umetnice bogatih biografija, ispunjenih brojnim nastupima na najprestižnijim svetskim muzičkim scenama.

Pozivamo vas da na najlepši način, posredstvom muzike, glorifikujemo zajedništvo i politiku mira, u nedelju, 19. juna na Velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta sa početkom u 20.00 časova.

Produkcija: Muzička omladina Novog Sada i Vojvođanski simfonijski orkestar

Prodaja ulaznica na blagajni Srpskog narodnog pozorišta po ceni od 600 i 400 dinara prema radnom vremenu biletarnice.

Autor: NSHronika.rs
Foto: V. Veličković