Početna Kultura Vedrana Rudan u Novom Sadu 18. septembra

Vedrana Rudan u Novom Sadu 18. septembra

0
Foto: Rino Gropuzzo

Najpoznatija autorka u regionu, književnica Vedrana Rudan gostovaće u Novom Sadu u nedelju, 18. septembra u okviru govornog programa nedelje književnosti programskog luka Kaleidoskop kulture, u Spensu na glavnoj bini. Program počinje u 20 sati a razgovor sa Vedranom vodiće ugledna televizijska autorka Tanja Peternek.

Vedrana Rudan je objavila šesnaest knjiga, koje su prevedene na engleski, mađarski, slovenački, poljski, francuski, italijanski, ruski i makedonski jezik. Pozorišne predstave dramatizovane prema njenim knjigama igrane su u Rijeci, Zagrebu, Beogradu, Varšavi, Londonu, Santa Moniki, Budimpešti. Bila je novinarka, kolumnistkinja, radila je kao urednica na Hrvatskom radiju i voditeljka TV emisije. Svaki put je dobila otkaz.

Laguna je do sada objavila 11 naslova Vedrane Rudan, a neki od njih su se prvi put pojavili u našem izdanju. U najnovijem romanu „Doživotna robija“ Vedrana piše o svojim omiljenim temama, odnosu roditelja i dece, kao i o tome šta znači biti istinski slobodan. Da li je sloboda moguća bez materijalne sigurnosti, da li rad oplemenjuje ili porobljava čoveka i šta je neophodno da bi žena zaista bila nezavisna, samo su neka pitanja koja glavna junakinja Lola postavlja sebi, ali i svima nama.

Vedrana Rudan redovno objavljuje tekstove i na svom blogu i ne libi se da oštro kritikuje razne društvene probleme, državne moćnike. Često je glas onih žena koje nisu dovoljno glasne u borbi za svoje mesto u društvu. Ima skoro trista hiljada pratilaca, a stranica joj je pogledana preko dvadeset miliona puta.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Promo