Početna Kultura Verdijev Rekvijem posle 30 godina u Novom Sadu

Verdijev Rekvijem posle 30 godina u Novom Sadu

0

Vojvođanski simfonijski orkestar i Hor Opere Srpskog narodnog pozorišta sa oko 170 učesnika, izvešće jedno od najgrandioznijih vokalno-instrumentalnih dela ikada napisanih.

U godini kada ceo muzički svet obeležava 120 godina od smrti Đuzepea Verdija, 27. novembra, na Velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta će se nakon 30 godina čuti Rekvijem ovog značajnog italijanskog kompozitora.

U sećanje na Alesandra Maconija, velikog književnika, kojeg je izuzetno poštovao i istinski mu se divio, Verdi komponuje Rekvijem povodom obeležavanja prve godišnjice njegove smrti. Delo je sa velikim uspehom premijerno izvedeno 22. maja 1874. godine u crkvi Sv. Marka u Milanu, a uskoro je postao njegova nejčešće izvođena kompozicija.

Da bi ovo izvođenje bilo dostojno jednog od najvećih operskih stvaralaca, brojne učesnike će voditi sigurna ruka maestra Aleksandra Markovića, šefa dirigenta Vojvođanskog simfonijskog orkestra, koji je već dokazao da je apsolutni vladar zvuka na sceni, dok će kao vokalni solisti nastupiti renomirani umetnici: Ivona Sobotka (sopran), Višnja Radosav (mecosopran), Irakli Murjikneli (tenor) i Dragoljub Bajić (bas).

Biće ovo jedinstvena prilika da se ovako veličanstvena, uzvišena i grandiozna kompozicija čuje u Novom Sadu u izvođenju vrsnih umetnika.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Srpskog narodnog pozorišta (Pozorišni trg 1, tel. 021/520-091) radnim danima od 10h i subotom od 14h, pa do početka poslednje predstave. Cene ulaznica: 800.00, 1.500,00 i 2.000,00 dinara. 

On-line rezervacije i kupovina karata na:
https://prodaja.snp.org.rs/sr/site/eventDetail/index/2795 

Autor: NSHronika.rs
Foto: SNP / Promo