Početna Kultura Vikend besplatnih tura i poseta muzejima, galerijama…

Vikend besplatnih tura i poseta muzejima, galerijama…

0

Turistička organizacija Novog Sada zajedno sa ustanovama kulture, povodom Dana grada, organizuje otvorena vrata 4. i 5. februara.

Svi zainteresovani će besplatno moći da vide izložbe poput “Mileva: mi smo stena”, “Tamburaška tradicija u Vojvodini”, ali i stalne postavke brojnih ustanova kulture.

Biće organizovano i upoznavanje sa svim manje poznatim pričama o starom gradskom jezgru i Petrovaradinskoj tvrđavi kroz organizovane besplatne turističke ture uz pratnju vodiča.

Turističke ture će biti na srpskom jeziku, a održaće se prema sledećem rasporedu:

Subota, 4. februar – Ture po centru grada održaće se u terminima od 10, 11.30 i 12 časova, a ture na Petrovaradinskoj tvrđavi održaće se u 11, 12.30 i 13.30 časova.

Nedelja, 5. februar – Ture po centru grada održaće se u terminima 10, 11 i 12 časova, a ture na Petrovaradinskoj tvrđavi održaće se u 11, 12.30 i 13.30 časova.

Prijava za besplatne turističke obilaske grada i tvrđave je obavezna, a svi zainteresovani mogu se prijaviti na veb sajtu Turističke organizacije Grada Novog Sada ovde.

Tokom 4. i 5. februara u brojnim ustanovama kulture održaće se “Dani otvorenih vrata” koji će omogućiti posetiocima da se besplatno upoznaju sa kulturnom ponudom našeg grada. Otvorena vrata ili stručna vođenja vas očekuju u sledećim ustanovama: Muzej Vojvodine, Muzej grada Novog Sada, Galerija Matice srpske, Ustanova za izradu tapiserija “Atelje 61”, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog, Zbirka strane umetnosti, Zavičajna zbirka u Sremskim Кarlovcima, Poklon-zbirka Rajka Mamuzića, Prirodnjačka zbirka Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, Muzej Tamburica festa, Novosadski dečiji kulturni centar, Кulturni centar Novog Sada i Turistička organizacija Grada Novog Sada.

O detaljnim terminima, kao i informacijama o slobodnom ulazu možete saznati na sajtu Turističke organizacije Grada Novog Sada ovde.

Izvor: 021.rs
Foto: Novisad.travel/prtsc