Početna Kultura Violinista Robert Lakatoš osvojio prvo mesto na XII Međunarodnom takmičenju “Pablo Sarasate”

Violinista Robert Lakatoš osvojio prvo mesto na XII Međunarodnom takmičenju “Pablo Sarasate”

0

robert-lakatos-1

Violinista Robert Lakatoš osvojio je prvo mesto na XII Međunarodnom takmičenju “Pablo Sarasate” održanom od 29. do 4. jula u Pamploni u Španiji. Robert Lakatoš je osim novčane nagrade kući poneo ugovor sa Simfonijskim orkestrom Navare, Kamernim orkestrom Kaskais i Oeiras i Krakovskim filharmonijskim orkestrom koji treba da se realizuju do 2018. godine.
Robert Lakatoš rođen je 1991. godine u Novom Sadu, gde je od svoje sedme godine učio violinu u Muzičkoj školi “Isidor Bajić”. Sa nepunih četrnaest godina postaje najmladji student violine od osnivanja Akademije umetnosti u Novom Sadu, gde je završio osnovne i master studije u klasi prof. Dejana Mihailovića. Usavršavao se na Zürcher Hochschule der Künste u Cirihu, u klasi profesora Rudolfa Koelmana. Bio je stipendista Švajcarske fondacije “Lyra” za visoko nadarene talente.
Dobitnik je mnogih prvih i specijalnih nagrada na domaćim i internacionalnim takmičenjima. Bio je član muzičkog kampa u Izraelu “Keshet Eilon” gde je studirao sa istaknutim svetskim violinistima Šlomo Mincom i Isakom Raškovskim. Sarađivao je sa mnogim profesorima od kojih se posebno izdvajaju Pavel Vernjikov, Julian Rahlin, Zakar Bron.
Svira na violini J.B.Vuillaume 1850, iz privatne kolekcije Vladimira Radosavljevića.

Autor: 021.rs
Foto: www.navarra.es