Početna Kultura Vojvođanski simfonijski orkestar i Robert Lakatoš u nedelju u Sinagogi

Vojvođanski simfonijski orkestar i Robert Lakatoš u nedelju u Sinagogi

0

vsoweb

Vojvođanski simfonijski orkestar nastavlja svoju koncertnu sezonu pod sloganom “Oseti vibraciju, probudi emociju” u nedelju, 22. novembra, sa početkom u 20 časova. Nakon što je u martu 2013. prvi put nastupio sa simfoničarima kao jedan od najmlađih solista, Robert Lakatoš će još jednom zasvirati sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom u ulozi soliste i to u Sibelijusovom Violinskom koncertu u d-molu, koji predstavlja sastavni deo takozvanog “gvozdenog” repertoara velikih violinista. Brojne prve i specijalne nagrade koje je osvojio na domaćim i internacionalnim takmičenjima, govore o velikom talentu ovog mladog umetnika, a posebno se ističe prva nagrada na međunarodnom takmičenju “Pablo Sarasate” u julu ove godine u Pamploni (Španija). Na programu se nalazi još jedno delo Jana Sibeliusa – Uvertira “Karelia”, kojom će “simfoničari” završiti obeležavanje sto pedeset godina od rođenja kompozitora koji је izgradio temelje finske nacionalne muzike. Drugi deo programa je rezervisan za Drugu simfoniju J. Bramsa.

Za dirigentskim pultom će biti Filip Grinberg, dirigent Kijevske filharmonije.
Dan kasnije, u ponedeljak 23. novembra, Vojvođanski simfonijski orkestar će po prvi put od svog osnivanja nastupiti u Beogradu na sceni Velike dvorane Zadužbine Ilije M. Kolarca.
Ulaznice se mogu kupiti u Muzicka Omladina Novog Sada (Katolička porta 2/II, tel. 452-344) radnim danima od 8 do 14 časova, kao i dva sata pre početka koncerta na mestu održavanja programa.
Cena ulaznica je 400 din. za studente i penzionere, dok je redovna cena 800 din.

Autor i foto: NsHronika.rs