Početna Kultura Završen treći regionalni festival autorske muzike “Poezika”

Završen treći regionalni festival autorske muzike “Poezika”

0

poezika

Treći regionalni festival autorske muzike “Poezika”, završen je sinoć, interaktivnom muzičkom radionicom “Music talks”, u kojoj je muzičar i frontmen grupe “Stray Dogg”, Dušan Strajnić, učesnicima u razgovoru odgovarao na pitanja o svojim počecima i izazovima sa kojima se susreće stvarajući muziku, čime je ujedno i ispunjena početna ideja radionice.

“Godinama sam igrao tenis. Muzikom sam se počeo baviti spontano, kada bih se vratio sa treninga, krišom od drugova koji bi mi se možda u tom srednjoškolskom periodu smejali. Ni samom sebi nisam bio jasan, kako posle tenisa da mi padne na pamet da komponujem i sviram, nekad sam pisao, pa brisao sve svoje tekstove, jer sam sebe doživljavao kao sportistu. Igrao sam tenis šest sati dnevno, a zatim dolazio kući i pisao. Sa 24 godine sam počeo da sviram gitaru i pišem na engleskom. Komponovanje počinjem tako što mi u glavi bude nekoliko reči koje pevušim, sviram i vremenom iz jedne dobre fraze i adekvatne melodije nastane pesma. Bend je nastao kao i sve što je u vezi sa mojim radom, krajnje spontano”, rekao je Strajnić okupljenima, odgovarajući na njihova pitanja.

poezika1

Ovogodišnja “Poezika”, realizovana je uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije, Grada Novog Sada, Kulturnog centra grada Novog Sada i Kreativnog centra “Vigvam”.

Autor: Maja Guzijan