Početna Sport Fudbaleri Vojvodine danas počinju sa pripremama za novu sezonu

Fudbaleri Vojvodine danas počinju sa pripremama za novu sezonu

0

DSC_0046

Posle testiranja koja su odradili na novosadskom Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, a onda i lekarskih pregleda koje su, na čelu s dr Borkom Vukosavom, juče imali na Klinici “Cvjetković”, fudbaleri Vojvodine od danas će početi s pripremama za novu sezonu.
Iza njih je ostala veoma kratka, ali i aktivna pauza, jer su igrači dobili plan rada tokom slobodnih dana, pa šef stručnog štaba crveno-belih Zlatomir Zagorčić i njegov asistent Zoltan sabo veruju da su solidno pripremljeni i da će moći s radom da počnu “od sredine”.

“Zaista je period za odmor između dve sezone bio izuzetno kratak i, evo, danas već počinjemo s pripremama. Nemamo vremena da polako uvodimo igrače u jak ritam, tako da će dosta važno biti to koliko su ispoštovali plan koji smo im dali pre odlaska na odmor. Naravno, nećemo odmah početi s maksimalnim opterećenjem, ali će i ono brzo doći na red, jer nas već za tri nedelje očekuje prva takmičarska utakmica. Do tada moraćemo da dostignemo željeni nivo spremnosti i verujem da tu neće biti problema”, rekao je Zagorčić.

Trener novosadskog superligaša, kada se reč povela u planu rada, nije ostavio puno mesta za dileme.

“Već danas imaćemo dva treninga, od 9.30 i od 17.30 časova. Na kraju nedelje očekuje nas i prva pripremna utakmica, jedina koju ćemo odigrati pre odlaska na Zlatibor. U subotu, 13. juna, naime, odmerićemo snage sa subotičkim Spartakom u FC “Vujadin Boškov”, a taj duel počeće u 18 časova. Posle toga, u planu nam je da odigramo još tri susreta na Zlatiboru, a termini su 17, 21. i 25. jun, s tim što ćemo ovih dana moći da kažemo i ko će nam biti rivali u njima”.

Vojvodina je do sada potpisala ugovore s Paločevićem (OFK Beograd), Stanisavljevićem (Donji Srem), Mrdakovićem (Levadijakos, Grčka) i Šaletom Kordićem (BSK, Borča), a u planu je dovođenje još nekih fudbalera.

“Novajlije je naš sportski sektor doveo u dogovoru sa mnom, a još smo u pregovorima s nekim igračima, čiji bi nam dolazak puno značio za popunjavanje linija ekipe. Novi sistem takmičenja u Superligi zahtevaće od timova veći fond fudbalera, pa planiramo da radu s prvim timom priključimo i naše omladince Dominika Dingu i Lazara Zličića”, dodao je Zlatomir Zagorčić.

Novosađani će se već 15. juna preseliti u hotel “Palisad” na Zlatiboru i u planinskom ambijentu treniraće do 26. juna, za kada je predviđen povratak. Žreb za kvalifikacije za Ligu Evrope predviđen je za 22. jun u Lozani, a termini prvog, eliminacionog kola u ovom takmičenju su 2. i 9. jul, Pre toga, već u utorak u Beogradu, održače se žreb za domaće prvenstvo.

Autor: Dnevnik