Početna Kultura Završene 60. Zmajeve dečje igre

Završene 60. Zmajeve dečje igre

0

Jubilarne 60. Zmajeve dečje igre sinoć su završene. Junski programi igara ponudili su Novosađanima svih generacija i gostima više od 110 raznovrsnih umetničkih i edukativnih programa, koji su se odvijali paralelno u centru grada, novosadskim školama, vrtićima, Gradskoj biblioteci, Kulturnom centru, Pozorištu mladih, Galeriji “Forma UPIDIV”, Matici srpskoj, Kulturnom centru Novog Sada, Američkom kutku…

Tokom pet festivalskih dana, uz više od 8.000 dece i mladih koji su učestvovali u programima, publici je kreativni rad predstavilo oko sto umetnika, među kojima su bili književnici, likovni, dramski i muzički umetnici“, u ime organizatora festivala istakla je Milica Dondur Miškov.

Osnovne programske segmente činili su razgovori o literaturi, koncerti, dramski, plesni i poetski nastupi, izložbe, umetničke i naučne radionice.“

Programi su završeni koncertima na velikoj sceni i pantomimskom predstavom “Mašta i mim” na maloj sceni u Zmaj Jovinoj ulici.

Brojna publika uživala je “Pod lipama”, uz “Uličarolije” i koncerte “Klasika deci”, recitovala u programu “Ovde stanuju pesme”, išla u “Šetnju univerzumom”, otkrivala “Svet rečima, pesmom i bojama slikan”, tražila “Kutak iz mašte” i igrala se “Matematičari i fizičari”“, rekla je organizatorka Dušica Marinović.

Izvor: Dnevnik
Foto: Facebook/Zmajeve dečje igre