Početna Kultura Završni koncert programa “2K+”

Završni koncert programa “2K+”

0

note,muzika

U novosadskom klubu Quarter večeras u 21.30 časova održaće se završni koncert programa “2K+”, koji realizuje Zavod za kulturu Vojvodine. Ulaz je slobodan.
Prvi deo koncerta činiće repertoar savremene klasične muzike, sa 5 srpskih premijera. Biće izvedena kompozicij Holz za klarinet i mali ansambl, jednog od vodećih savremenih kompozitora u Evropi Ena Popea.

Svetsku premijeru imaće jedan od istaknutijih kompozitora mlađe generacije vojvođanskih kompozitora Ljubomir Nikolić kompozicijom The soul divinity za mali ansambl koja je komponovana za ovu priliku. Ansambl će voditi maestro Mikica Jevtić, dirigent opere Sprskog narodnog pozorišta, a među izvođačima će biti i renomirani instrumentalisti iz Grčke, Rumunije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

U drugom delu koncerta, koji počinje u 23 časa, vokalno – elektronskim performansom beogradska umetnica Marija Balubdžić predstaviće svoj projekat Umbra.

Marija Balubdžić je usredsređena na zvučne intervencije i poetski eksperiment u duhu avangarde, elektroakustične, filmske, pozorišne, kabare, plesne, kantautorske i pop muzike. Projekat Umbra se odvija u prostoru između glasa i elektronike, bez pripremljenih zvukova.

Detaljan program može se pronaći na portalu Zavoda za kulturu Vojvodine.

Program “2K+” realizuje se kao permanentni antifestivalski program koji se sastoji od više koncertnih nastupa godišnje, kompozitorskih radionica, predavanja, kao i nastupa savremenih umetnika iz oblasti elektronske muzike. Naziv “2K+” predstavlja skraćenicu za sve što je nastalo posle 2000. godine, tj. muziku 21. veka.

Autor: RTV