Početna Kultura Željko Bebek i Zvonko Bogdan obeležili drugo veče Tamburica Fest-a

Željko Bebek i Zvonko Bogdan obeležili drugo veče Tamburica Fest-a

0

DSC_5109

Na osmom po redu “Tamburica Fest-u”, koji je pre dva dana počeo na Petrovaradinskoj tvrđavi takmičiće se 11 orkestara iz 7 stranih zemalja, a kao gosti festivala nastupiće TO “Mesečina”, TS “La banda”, TO “Ad libitum”. Ansambl mladih virtuoza orkestra narodnih instrumenata Rusije, pod imenom, N. P. Osipova, članovi Moskovske filharmonije, vokalni solista Daša Kubcova kao i novosadski solisti Saša Petrović, Đordje Čavić i Danka Ubiparip.

DSC_5117

Nakon nastupa gostiju u revijalnom delu sinoć je ekipa našeg portal imala zadovoljstvo da prisustvuje koncertima fenomenalnog Zvonka Bogdana, koji sada već tradicionalno nastupa na Tamburica Festu, kao i Željka Bebeka, kog je Novosadska publika pozdravila gromoglasnim aplauzom, skandirajući mu ime od samog početka njegovog nastupa.

DSC_5052

Mag starogradske pesme Zvonko Bogdan i ove godine obeležio je festival, a u nezvaničnom razgovoru rekao nam je da mu je drago što ovakva vrsta muzike ne izumire, da ne bi puno pričao, jer kako kaže bolje peva, nego što priča, uz osmeh, zagrljaj i poljubac, jer se družimo već tri godine, odšetao je u svom gospodskom stilu da sa svojim tamburašima proslavi uspešan nastup.

DSC_5135

Nakon njega nastupio je ženski tamburaški orkestar “La Banda”, što je kod Novosadske publike izazvalo oduševljenje, jer nemamo baš mnogo prilike da u ulogama tamburašica vidimo devojke.

DSC_5192

Devojke su opravdale poverenje prisutnih i sa osmehom, kao što su došle napustile binu.

DSC_5185

“Jako mi je drago, a i mnogo sam ponosan što sam pozvan na jedan ovakav događaj u Novom Sadu. Za ovaj grad vežu me divne uspomene iz vremena kada sam sa svojim društvom odlazio na Tvrđavu i slušao Janiku Balaž… Nema ništa lepše nego doći u ovakav grad i to ovim povodom, planiram i sutra da ostanem da ispratim program festival”, rekao nam je Željko Bebek, pre nego što je sa orkestrom od trideset članova izašao i zapevao…

DSC_5198

Uživali smo u svakom momentu druge večeri festivala, razgovarajući o danu koji je pred nama i još jednom uživanju u ovoj vrsti muzike, dok nas je miris Leskovačkog roštilja pozivao na greh, a šarenilo slatkiša mamilo da još koji tren ostanemo na Tvrđavi…

DSC_5047

DSC_5048

DSC_5139

DSC_5099

DSC_5074

DSC_5061

DSC_5055

Autor: Ivana Knežević, NsHronika.rs