Početna Intervju dana Tijana Bogićević: Iz Novog Sada sam u Ameriku ponela istrajnost i snalažljivost...

Tijana Bogićević: Iz Novog Sada sam u Ameriku ponela istrajnost i snalažljivost zahvaljujući kojima sam ostvarila uspeh

Srpska predstavnica na Pesmi Evrovizije Tijana Bogićević, rođena Novosađanka koja je na prošlogodišnjem Evrosongu otpevala pesmu “In Too Deep” sa kojom je predstavila našu zemlju na ovom prestižnom muzičkom takmičenju govori ekskluzivno za Ns Hroniku o svojoj muzičkoj karijeri i životu u Americi.

Predstavljali ste Srbiju na Pesmi Evrovizije koja se održala prošle godine u Kijevu. Koliko vam je takav profesionalni uspon pomogao u muzičkoj karijeri?
– Posle Evrovizije sam dobila vetar u leđa da završim svoj album, a i prepoznatljivost koju sam posle Evrovizije stekla, svakako da je pomogla bez obzira na rezultat koji sam ostvarila. Evrovizija je ogromno iskustvo.

Živite na relaciji Srbija – Amerika, i muzikom se bavite na oba kontinenta. Koliko je takva situacija inspirativna za jednog umetnika i koliko vam iskustva iz Srbije pomaže u Americi, i obrnuto?
– Oduvek sam bila vrlo samokritična i želela sam da samoj sebi postavim visoke standarde što se tiče muzičkog zvuka i samog pristupa muzici. Život u Americi je te standarde, naravno, izazvao i dosta pomerio zato što je to zemlja neverovatnih muzičara i pozitivni uticaji su svuda oko mene. Iz Srbije sam u Ameriku ponela svoju istrajnost i snalažljivost zahvaljujući kojima sam se za relativno kratko vreme odlično snašla.

Za šta vam je najviše vremena trebalo kada je reč o prilagođavanju na život u jednom američkom gradu poput Bostona?
– Ne mogu da izdvojim ništa što mi je teško palo. Krenula sam u još jednu životnu avanturu potpuno otvorenog uma i srca i prilagodila sam se vrlo brzo.

Vaš album “Čudo” objavljen je pre samo pet meseci, a već je osvojio publiku i nekoliko pesama su postali pravi hitovi. Da li ste očekivali takav uspeh i kakve se novitete pripremate?
– Album “Čudo” je nešto što sam zajedno sa Dušanom Alagićem dugo pripremala. Nisam ni jednog momenta posumnjala ni u jednu od pesama sa tog albuma. Jesam očekivala ovakav uspeh iz razloga što smo sve radili sa najpozitivnijom mogućom energijom i posvetili mnogo vremena tome da sve pesme budu vrhunski napisane, odsvirane, otpevane i isproducirane. Muzikom se ne bavim zbog novca ili slave jer onda to gubi svaki smisao, ali u svakom slučaju nismo potrošili ovoliko vremena i energije, a da ne mislimo da je to što smo napravili vrhunski proizvod! Tvrdim da će publici ovaj album biti jedan od omiljenih svih vremena. Strpjivo čekam da dođe to vreme.

Autor: Anđela Zec
Foto: Sever Zolak