Početna Danas u gradu Akcija “Svaki korak se računa”

Akcija “Svaki korak se računa”

pronadji-meru-jpg_660x330

U okviru akcije “Mesec šetnje” koja se realizuje pod sloganom “Svaki korak se računa”, u tržnom centru “Bazar” u Novom Sadu danas od 12 do 20 časova studenti i studentkinje medicine omogućiće posetiocima da izmere broj svojih koraka tokom kupovine.

Svi zainteresovani moći će uz lični dokument da preuzmu pedometre na početku boravka u šoping centru. Po završetku kupovine, studenti medicine i nutricionizma pretvoriće broj napravljenih koraka u potrošene kalorije i davati savete koji tip fizičke aktivnosti bi trebalo uključiti u svakodnevne aktivnosti kako bi se postigao najbolji rezultat.

Cilj akcije je da se građanima i građankama skrene pažnja na to koliko se kreću i koliko koraka naprave u toku dana. Hodanje je najjednostavniji i najpristupačniji vid fizičke aktivnosti.

U nedelju 12. juna ista akcija realizovaće se u tržnom centru Big, u periodu od 12 do 20 časova, navodi se u pozivu.

“Mesec šetnje” održava se u okviru nacionalne kampanje “Pronađi meru” koju već četiri godine uspešno sprovode studenti medicine okupljeni u Komitetu za međunarodnu saradnju studenata medicine IFMSA-Serbia i članovi Društva dijetetičara-nutricionista Srbije, a uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije, Coca-Cola fondacije i V+O Communication.

Izvor: RTV
Foto: Promo