Početna Danas u gradu Aktivisti SNS-a sa Sajlova posekli zaštićeni hrast na Fruškoj gori

Aktivisti SNS-a sa Sajlova posekli zaštićeni hrast na Fruškoj gori

aktivisti_hrast1

Članovi mesnog odbora Srpske napredne stranke sa Sajlova postavili su na svoju stranicu na Fejsbuku fotografije na kojima se vidi kako na Fruškoj gori seku hrast, koji je zaštićena vrsta.

Na fotografijama se vide aktivisti te stranke pored omanjeg drveta hrasta, a na sledećoj fotografiji vide se iste osobe kako nose posečeno drvo.

aktivisti_hrast4

Aktivisti SNS-a postavili su i fotografije na kojima nose zastave bivše Republike Srpske Krajine, a na jednoj fotografiji vidi se i više osoba sa šajkačama i kokardama.

U Nacionalnom parku Fruška gora rečeno je da nisu upoznati sa ovim slučajem, ali da je svakako reč o nezakonitoj aktivnosti.

aktivisti_hrast51

Nadležni u tom nacionalnom parku rekli su da neprestano ulažu napore da obnove zasade hrasta, ali se svaki put uoči Božića po julijanskom kalendaru ponavlja ista stvar – ljudi dolaze i seku zasade te zaštićene vrste drveta, da bi od njih pravili Badnjake.

Ulažemo 12 godina u obnavljanje zasada, jer je toliko potrebno da hrast počne da donosi plodove, a onda oni dođu i za noć unište sve – kažali su u Nacionalnom parku Fruška gora.

aktivisti_hrast3

Izvor: Beta
Foto: Facebook