Početna Danas u gradu “Autonomni festival žena” od danas u Novom Sadu

“Autonomni festival žena” od danas u Novom Sadu

0

“Autonomni festival žena” obojen feminizmom koji se realizuje u okviru Novosadske ženske mreže feminističkih i srodnih inicijativa a deo ove neformalne mreže je i Sos ženski centar koji je i jedan od organizatora festivala pored organizatorki “Žene u kutiji”, Iride i Jelene Anđelovske, dramaturškinje.

Većina sadržaja realizuje se u Bulevar booksu koji su veliki i važni prijatelji festivala, a jedan deo se realizuje u KC Labu i na ulici.

“Cilj nam je da kroz raznovrsne i kreativne sadržaje programa prodrmamo teme roda, rodnog identiteta, pitanja nasilja nad ženama u društvu, pitanje ženske egzistencije u savremnom društvu, pitanja ljudskih prava i otvorimo prostor ka kulturi nenasilja. Želimo da kroz ovaj festival podstaknemo građane i građanke za aktivno delovanje jer se ova pitanja tiču svih nas. Posebno želimo da podstaknemo mlade u lokalnoj zajednici da nam se pridruže jer je to energija buduće promene”, navodi se u pozivu organizatora.

Festival spaja jedinstvenost rada i pristupa svih aktivistkinja uključenih u kreiranje programa i baziran je na multidimenzionalnom pristupu i različitim umetničkim formama. Festival je mesto ženske solidarnosti.

Prvi festival pod nazivom “KULTURA NENASILJA -program uživo” podržala je Fondacija za otvoreno društvo i Fondacija Jelena Šantić.

Program festivala možete pogledati u nastavku:

Sve aaktivnosti i novine možete pratiti na društvenim mrežama Sos ženskog centra, organizacije Irida, stranice Žene u kutiji i stranici Autonomnog festivala žena.

Izvor: NSU
Foto: UNsplash