Početna Danas u gradu Bogat program na BIG dečijem letu

Bogat program na BIG dečijem letu

big_decije_leto

Novosadsko BIG dečije leto 5, koje će u Novom Sadu biti održano od 21. juna do 28. avgusta, na 25 različitih lokacija će okupiti veliki broj dece i roditelja na preko 280 različitih programa.

Realizacija kreativno-edukativnog, kulturno-umetničkog programa i sportsko-rekreativih radionica započeće svečanim otvaranjem u nedelju, 21. juna u 18 časova u Tržnom centru BIG. Svečano otvaranje obeležiće nastup popularne glumice i vrsne pevačice Mine Lazarević sa horom “Čarobne Frulice”. Bazar kreativnih radionica na kojima će se predstaviti sve institucije i organizacije koje su pripremile program za najmlađe tokom Novosadskog BIG dečijeg leta 5 ulepšaće i muzika “Limanskih bećara”.

Ovogodišnju tradicionalnu manifestaciju za decu obeležiće i programi za celu porodicu utorkom i četvrtkom u tržnom centru BIG i vikendom na špicu kupališta Štrand.

“Tokom letnjeg raspusta deca će ući u muzejske, galerijske i ostale prostore namenjene deci i na kreativno-edukativnim radionicama se upoznati sa značajnim umetničkim delima, starim zanatima, sa pronalascima velikih naučnika. Gradiće mostove, izrađivati maske, praviti igrališta po svojoj meri i prve korake kao mali filozofi, filmski stvaraoci, fotografi. Saznaće više o životu starih Rimljana i Keltskih ratnika, izrađivati nakit od materijala za reciklažu i potruditi se da postanu pravi ekolozi. Upoznaće se i sa jezicima i kulturama nacionalnih manjina, ali i sa svetskim jezicima poput engleskog, nemačkog, francuskog i kineskog”, poručuju organizatori.

Kako bi što veći broj mališana imao priliku da se zabavi i uči tokom trajanja Novosadskog BIG dečijeg leta 5, molimo roditelje da prijavljuju decu na jednu aktivnost tokom odabranog dana manifestacije. Za skoro sve programe potrebno je prijaviti učešće, jer je broj dece-učesnika radionica ograničen. Većina programa i radionica Novosadskog BIG dečijeg leta 5 su besplatni, dok je za pojedine potrebno izdvojiti 150 dinara.

Spisak svih radionica, satnice, načina za prijavu učešća, cene dnevne participacije kao i informacije o uzrastu kojem je namenjen program, dostupni su OVDE!

Novosadsko BIG Dečije leto 5 organizuje Dečiji kulturni centar “Deci na dar” iz Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju i tržnog centra BIG.

Autor: nshronika.rs