Početna Danas u gradu Borba za “Aleksin zakon” se nastavlja

Borba za “Aleksin zakon” se nastavlja

BA8tDpaLww4514xl

Još jedan protest tišine, kojim će građani tražiti usvajanje “Aleksinog zakona”, biće održan danas od 14.45 sati na Trgu slobode.

Iz grupe građana “2 minuta tišine” poručuju da što više građani budu izlazili na trgove, to će biti manje opravdanja za činjenicu da “Aleksin zakon” još nije usvojen.

– Što više budemo pojačavali pritisak, pre će shvatiti da se mi ne šalimo sa ozbiljnim problemima i da nemamo nameru da odustanemo. Okupljamo se još jednom da im damo do znanja da je prošlo i 5 do 12, i da je krajnje vreme da počnu da primenjuju “Aleksin zakon”. Nema više vremena za ubeđivanje da li nam treba ili ne! Nema više vremena za igranje gluvih telefona! Deca stradaju – odlučni su u ovoj grupi građana.

Oni pozivaju nadležne da sazovu vanrednu sednicu parlamenta i da usvoje “Aleksin zakon”. Reč je o setu zakona koji nosi ime po dečaku Aleksi Jankoviću iz Niša, koji je dugo trpeo vršnjačko nasilje, i na kraju pronašao izlaz u samoubistvu, a institucije koje je trebalo to da spreče nisu ništa preduzele. Ovim zakonom bilo bi predviđeno kako i šta raditi u slučajevima vršnjačkog nasilja.

Izvor: Novisad.com
Foto: 2 minuta tišine/Facebook