Početna Sport Završen 23. Novosadski polumaraton

Završen 23. Novosadski polumaraton

0

polumaraton,-novosadski_660x330

Ognjen Stojanović i Marijana Čegar Lukić pobednici su 23. Novosadskog polumaratona, koji se danas održao u Novom Sadu.

U muškoj konkurenciji drugo mesto je osvojio Dario Ivanovski iz Makedonije, dok je treći na cilj stigao Miloš Dajović. Kod takmičarki, nakon pobednice kroz cilj je ušla Ksenija Bubnjević, a treće mesto zauzela je Aleksandra Marinkov.

Na ovogodišnjem Novosadskom polumaratonu učestvovalo je više od 700 takmičara i takmičarki iz zemlje i inostranstva, a predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Crnogorac, otvarajući ovaj sportski događaj, poručila je da polumaraton i maraton nisu samo takmičarske manifestacije, jer su namenjene svima onima koji u ovom sportu uživaju, bilo da se njime bave profesionalno, amaterski, ili samo rekreativno.

03-04-16-2

– Novosadski maraton i polumaraton ubrajaju se među manifestacije sa najdužom tradicijom održavanja u našem gradu. Novosadski polumaraton i ove godine okupio je veliki broj učesnika i time ponovo dokazao da sport ne poznaje i ne priznaje granice, ni geografske, ni fizičke, ni starosne, ni rodne. Svaka sportska aktivnost najbolji je način da naučimo da trud i upornost, ali i pozitivan takmičarski duh predstavljaju osnovu razvoja ličnosti u svakom smislu te reči – kazala je Crnogorac.

Pored glavne trke, održan je i štafetni polumaraton, trka “Trči i uživaj”, humanitarna šetnja, rekreativno trčanje, trčanje-šetnja srednjoškolaca, trčanje-šetnja osnovca, “Poletarac” i puzeća trka beba na 4,195 metara.

Izvor: RTV
Foto: skupstinans.rs