Početna Danas u gradu Borko Stefanović: Obustavite izgradnju solitera u centru Novog Sada

Borko Stefanović: Obustavite izgradnju solitera u centru Novog Sada

0

Borko Stefanovic

Predsednik Levice Srbije Borislav Stefanović izjavio je danas da neće dozvoliti urbanističko upropaštavanje Novog Sada i zatražio od gradskih vlasti da odmah obustave izgradnju solitera od 13 spratova u centru glavnog grada Vojvodine.

Stefanović je na konferenciji za novinare ispred gradilišta solitera optužio gradsku vlast da želi da sruši istoriju Novog Sada i upitao ko su investitori i odakle im novac.

Ovo gradilište slika je budućnosti Novog Sada i naznaka kako će Vojvodina izgledati ukoliko Srpska napredna stranka preuzme vlast. Ovde se radi o investitorskoj pljački i tražimo od gradske vlasti da momentalno obustavi ovo necivilizacijski, brutalno urušavanje nasleđa grada – kazao je Stefanović, koji je rođen i odrastao u Novom Sadu.

Najavio je da će podneti krivičnu prijavu ukoliko se izgradnja solitera nastavi i uporedio izgradnju solitera sa izgradnjom Beograda na vodi.

Šef gradilišta, koji je odbio da se predstavi, neprestano je komentarisao Stefanovićevo obraćanje.

Samo želim da me ostavite na miru – rekao je zaposleni i dodao da “gradnja ide po planu”.

Reakcije povodom izgradnje solitera i rušenja kulturno – istorijskog kompleksa u centru Novog Sada ne stišavaju se. U znak tihog protesta, “Pokret uličnih čitača” organizovao je čitanje jermenske književnosti na mestu gde su nekada bile smeštena Jermenska crkva i spomenik porodici Čenazi.

Izvor: RTV
Foto: Borko Stefanović / Facebook