Početna Danas u gradu Bugarski gurmanluci, vino i igre danas na Trgu slobode u okviru festivala...

Bugarski gurmanluci, vino i igre danas na Trgu slobode u okviru festivala “Food Planet”

0

Bugarska će danas u 18 časova biti gost manifestacije “Food planet” u Novom Sadu.

Bugarska je jedan od bliskih suseda Srbije – tako smo bliski, a još uvek međusobno neistraženi. Bugarska je zemlja s drevnom kulturom i tradicijom. Danas Bugarska, sa ostalim balkanskim zemljama deli lepu prirodu, turističke mogućnosti, ukusnu hranu, dobra pića i gostoljubive ljude.

Na Trgu slobode danas od 18h, Novosađani i njihovi gosti će moći da vide neke popularne bugarske plesove i imaće priliku da probaju slavno bugarsko vino i ukusne gurmanske zalogajčiće.

Tokom promocije Bugarske u Novom Sadu, Njegova Ekselencija Radko Vlaykov, izvanredni i opunomoćeni ambasador Bugarske u Srbiji, pozdraviće Novosađane kratkim govorom.

Pre i nakon obraćanja ambasadora Bugarske, Dečji ansambl iz grada Ivanova odigraće nekoliko bugarskih narodnih plesova.

Na Trgu slobode, nalazi se humanitarna kutija u koju možete ostaviti donaciju za lečenje devetogodišnje Teodore Vranješević koja boluje od teškog oblika malignog oboljenja, a za transplantaciju koštane srži u Frankfurtu potrebno je 350.000 evra. Većina novca je sakupljena, ali mi nastavljamo i dalje da pomažemo i Teodori i drugoj bolesnoj deci kojoj je potrebna pomoć. Čekamo vas na Trgu da zajedno budemo humani.

Narednih dana imate priliku i da osvojite sjajne nagrade uz pomoć točka sreće kompanije Donesi.com. Njihove devojke se nalaze na Trgu slobode, a vaše je da, uz malo sreće, osvojite različite kupone i popuste.

Generalni pokrovitelji festivala “Food Planet” su kompanija Nectar, kompanija Miele i pivara Heineken sa svojim brendovima.

U ekskluzivnoj Miele BIG KITCHEN, na Trgu slobode u Novom Sadu, svoja nacionalna jela kuvaće predstavnici čak 30 zemalja, a Miele uređaji za kuvanje, pečenje, kuvanje na pari i rashladni uređaji, biće u službi profesionalnih kuvara koji će pripremati specijalitete sa svih svetskih meridijana.

Sve informacije pratite na Facebook stranici Food Planet, kao i na zvaničnom sajtu www.foodplanet.rs

Festival nacionalnih kuhinja “Food Planet”, nakon veoma uspešnih “Novosadskog Winter Festa” i “Festivala ljubavi” na Trgu slobode u Novom Sadu, organizuju kompanije Color Press Grupa i Ninamedia, uz podršku Grada Novog Sada.

Autor: NsHronika