Početna Danas u gradu Čestitke za uskrs

Čestitke za uskrs

Uskrs-desktopPredsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor čestitao je Uskrs vernicima koji taj praznik slave po novom, gregorijanskom kalendaru.

Želim vam da predstojeći Uskrs provedete okruženi ljubavlju, poštovanjem i zdravljem. Dani ovog velikog hrišćanskog praznika neka nam donesu snagu i podsete nas nas da život bez nade i vere otežava suočavanje sa svakodnevnim problemima. Budimo strpljivi i blagonakloni prema svima koji nas okružuju i prema sebi. Srećan Uskrs“, naveo je Pastor u čestitci.

I gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uputio je čestitku svim građanima koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru, 5. aprila.

Vučević im je poželeo da im naredni dani budu ispunjeni ljubavlju, srećom i mirom.

Neka nam predstojeći praznični dani podare mir i radost i podsete nas na toleranciju, ljubav i solidarnost, kao vrednosti koje treba svi da negujemo. Svim građanima Novog Sada koji poštuju gregorijanski kalendar srdačno čestitam Uskrs, najveći hrišćanski praznik”, kaže se u čestitci gradonačelnika Novog Sada.

Uz čestitke Vučević je naglasio da mu je želja da ovaj veliki praznik ojača nadu i veru u lepšu budućnost i da radost Uskrsa, u duhu zajedništva i međusobnog poštovanja, podelimo sa svojim najbližima.

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar poručio je čitajući uskršnju poslanicu da jedino put Isusa Hrista, njegova milost i blaženstvo osiguravaju autentičan napredak i pozvao sve hrišćane da “da budu na putu života, a ne na putu smrti”.

Autor:Novine novosadske