Početna Danas u gradu „Čistoća“ sakupila više od 80 tona otpada posle EXIT-a

„Čistoća“ sakupila više od 80 tona otpada posle EXIT-a

cistocaKako se navodi u saopštenju JKP “Čistoća”, posetioci EXIT festivala su i ove godine napravili velike količine smeća na svim lokacijama na kojima se održavao festival, na Petrovaradinskoj tvrđavi, u Exit kampu, kao i na svim prilazima ovim lokacijama. Sakupljeno je i odneto na gradsku deponiju preko 80 tona različitog otpada, najviše plastičnih čaša, flaša, limenki i različite papirne ambalaže.

Mnogo rasutog smeća bilo je na Keju, u Gradiću u Petrovaradinu, u svim ulicama koje vode do Tvrđave kao i u centru grada. Radnici „Čistoće” su imali mnogo posla kako bi sve lokacije izgledale uredno i čisto. Na poslovima uređenja površina i prikupljanja smeća  bilo je angažovano više od 100 radnika koji su radili u tri smene. Korišćene su autočistilice, kamioni za pražnjenje kanti i kontejnera, autopodizači za pražnjenje velikih kontejnera, kao i otvoreni kamioni za transport vreća sa smećem.

Najobimniji i najzahtevniji deo posla obavljan je na Tvrđavi kao i na Keju žrtava racije, dok je trajao festival, jer je bilo mnogo posla, a pritom ograničeno vreme za uklanjanje smeća i pražnjenje kontejnera.

Sve predviđene poslove radnici su obavili na vreme, a posao je nastavljen i jutros, nakon završetka programa Festivala.

Svi poslovi na uređenju Tvrđave biće završeni nakon što organizatori sklone bine i opremu, a očekujemo da se poslovi završe do kraja nedelje.

Autor:Novine Novosadske