Početna Danas u gradu Dan više za odbojku u Novom Sadu

Dan više za odbojku u Novom Sadu

0

Odbojka

Na jedinstven i originalan način prestupni dan godine kada je reč o odbojci obeležen je akcijom nacionalnog saveza Srbije – “Dan više za odbojku”. U isto vreme dečaci i devojčice širom Srbije odigrali su po jedan set, simbolično dugačak 29 poena.

U znaku odbojke danas bilo je 150 gradova i mesta Srbije. Prelepa slika dece članova 176 srpskih klubova učesnika u akciji odbojkaškog saveza Srbije “Dan više za odbojku”, podržanoj od evropske federacije, obeležila je dodatni dan godine.

Danas se odbojka neće igrati samo kod nas nego i u celoj Evropi. A mi ćemo se truditi da imamo najviše opština i klubova. U odnosu na broj opština i klubova mislim da je odziv 90%, što je stvarno izvanredno – poručio na centralnoj manifestaciji održaoj u maloj sali Spensa generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Vladimir Batez.

Novi Sad se naravno kao grad odbojke odazvao manifestaciji, Spens, škole… Što se tiče Novog Sada nije toliko potrebna promocija odbojke, jer je što se tiče i devojčica i dečaka, odbojka izuzetno popularan sport – kaže član gradskog veća za sport i omladinu, Predrag Svilar.

Početak svih utakmica u trajanju od 29 poena, počeo je u podne.

Projekat su pomogli Savez za školski sport Srbije i Sportski savez, kao i Ministarstvo omladine i sporta.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija / Pixabay