Početna Gradske teme Novosadski “O radio” u trci za najbolju evropsku stanicu

Novosadski “O radio” u trci za najbolju evropsku stanicu

0

vulesofija5 (1)

Internet omladinski “O radio” iz Novog Sada učestvovaće u četvrtfinalu bitke za slušaoce evropskih radio stanica (Radio Battle). “O radio” se bori sa domaćinima takmičenja italijanskim radiom RAI radio 2 gde će se Sofiji Balać i Vukašinu Kartaloviću kao protivnik suprotstaviti Karlo Pastore.

Ovo je druga “radio bitka” u Evropi, a reč je o udruženom programu evropskih javnih medijskih servisa. Zajednički program traje sat vremena, a zajedno ga realizuju domaćini – italijanska medijska kuća RAI radio 2 i radio stanice koje su se plasirale u četvrtfinale, dok publika može da glasa za svoje favorite preko Tvitera.

Ideju o zajedničkom radijskom programu evropskih radio stanica pokrenuo je Filipo Solibelo sa RAI radio 2. Koncept takmičenja je da učesnici naizmenično puštaju muziku i vode program uživo, a publika “O radio” može da podrži tako što će uz svaki tvit dodati hešteg (hashtag) #radiobattleRS.

Radio bitka će biti održana u nedelju 06. marta, a moći ćete da je pratite na sajtu www.oradio.rs, kao i na frekvenciji Radio Novog Sada na 87,7 Mhz od 20 do 21 čas.

Sofija Balać pred samo takmičenje ističe da u nedelju očekuje da bude još zabavnije i dinamičnije nego u osmini finala jer je ovo drugi put da se sučeljavaju sa Italijanima, a od publike očekuje da dobiju još veću podršku nego u prošlom krugu.

“O radio” je omladinska redakcija pokrenuta u okviru javnog servisa Radio-televizije Vojvodine (RTV), počeo je da radi 29. novembra 2014. godine i bavi se temama koje su vezane za mlade, njihova interesovanja, zabavu, obrazovanje i probleme.

Izvor: RTV
Foto: O Radio / Promo