Početna Danas u gradu Danas besplatni časovi bezbednosti na Štrandu

Danas besplatni časovi bezbednosti na Štrandu

smanji_gasBesplatni časovi bezbednosti održaće se danas na centralnom platou Štranda, a u okviru projekta “Smanji gas”.

Učesnicima će se pridružiti i obratiti mr Nemanja Vukčević, član Gradskog veća za saobraćaj i puteve i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja.

Aktivnosti realizuju članovi Auto sportskog kluba “Perto max” i vršnjački tim predvođen srednjoškolcima saobraćajne sekcije Saobraćajne škole “Pinki”.

Promovisaće se teme u vezi sa bezbednošću u saobraćaju: vožnja u alkoholisanom stanju, vožnja neprilagođenom brzinom, nenošenje kacige, korišćenje mobilnog telefona, slušanje mp3 plejera, nepoštovanje saobraćajnih propisa, nevezivanje sigurnosnog pojasa za vreme vožnje, telefoniranje u toku vožnje i nekorišćenje blutut uređaja, nasilnička vožnja, mito i korupcija u saobraćaju i vožnja bez vozačke dozvole.

Na glavnom platou Štranda biće održana prezentacija i edukacija bezbednosti u saobraćaju namenjena prvenstveno mladima i rizičnim kategorijama učesnika u saobraćaju. Posetioci će biti testirani o znanju saobraćajnih propisa a dobiće i priliku da učestvuju u simulaciji tzv. “pijanih naočara” i prođu kroz poligon u “simuliranom alkoholisanom stanju”.

Program će početi u 18 časova.

Autor: 021