Početna Danas u gradu Danas i sutra dani Kosova i Metohije u Novom Sadu

Danas i sutra dani Kosova i Metohije u Novom Sadu

0

U organizaciji opštine Gračanica i grada Novog Sada danas i sutra biće održana manifestacija “Dani Kosova i Metohije u Novom Sadu”.

Gradska-kucaKako je izjavila Nada Kobac, savetnik gradonačelnika, tokom ova dva dana planirano je da Novi Sad posete predsednici svih srpskih opština sa Kosova i Metohije.
“Tokom dva naredna dana Novosađani će imati priliku da se bolje upoznaju sa Kosovom i Metohijom, a gosti iz srpskih opština sa Kosova predstaviće se pre svega kulturno umetničkim programom”, rekla je savetnica.
Tom prilikom najavila je i to da će u Kulturnom centru Temerin ansambl “Venac” iz Gračanice izvesti splet igara sa Kosmeta, dok je za nedelju planiran koncert na Trgu slobode.
Takođe, u nedelju, u Srpskom narodnom pozorištu u 17 časova biće održana svečana akademija kojoj će prisustvovati sveštenstvo Raško – prizrenske eparhije, kao i potpredsednik kosovske vlade Branimir Stojanović.
“Kosovo i Metohija je ostavština srpske umetnosti i duhovnosti, legende uz koje raste srpski narod ono su najvrednije što smo dali hrišćanskoj civilizaciji”, izjavila je Nada Kobac i dodala da je ovo sjajna prilika da se naši sugrađani bolje upoznaju sa pomenutom umetnošću sa Kosova.

Autor: Daniela Stamenković