Početna Danas u gradu Danas otvaranje izložbe “(Bez)granično?”

Danas otvaranje izložbe “(Bez)granično?”

0

Bez-granicno_Maja-Vujovic

U galeriji “Šok koridor 22” u Novom Sadu danas u 19 časova biće otvorena izložba “(Bez)granično?”, na kojoj će biti predstavljeni umetnički radovi studenata III godine Scenske arhitekture, tehnike i dizajna Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Radovi su nastali u okviru predmeta Umetničke prakse scenskog dizajna, sa namerom da se problematizuje tema ovogodišnjeg Sterijinog pozorja “Gde su granice?”.

Razmatrani su stavovi o savremenom domaćem pozorištu kao fenomenu koji bi trebalo da objedini zajednički kulturni prostor u kome državne granice nisu kriterijum saradnje, pozorištu koje treba da ima društvenu funkciju i da čoveku ponudi ideju o mogućim rešenjima egzistencijalnih i društvenih kriza, navodi se u pozivu.

Na izložbi će svoje radove predstaviti: Stanko Gagrčin, Iva Ilić, Željka Jakovljević, Una Jankov, Aleksandra Letić, Jelena Milojković, Bojana Nikolić, Jovana Plavšić, Aleksandra Polić, Aleksandra Rakić, Andreja Rondović, Jelena Stojkečić, Filip Šćekić, Tamara Tomanić, Jelena Vreća, Maja Vujović, Dušan Vukmirović, Tanja Žarić i Miroslav Živanov.

Mentori su bili: Dragana Pilipović i Vladimir Savić, a predmetni nastavnik Tatjana Dadić Dinulović.

Partneri u realizaciji projekta su Sterijino pozorje, Šok zadruga i Scen (Centar za scenski dizajn, arhitekturu i tehnologiju).

Postavka će moći da se pogleda do 17. juna.

Galerija “Šok koridor 22” nalazi se u Zmaj Jovinoj ulici, u pasažu broj 22.

Izvor: RTV
Foto: Promo