Početna Gradske teme Novi Sad u finalu za Evropsku prestonicu mladih

Novi Sad u finalu za Evropsku prestonicu mladih

0

opens2019--jpg_660x330

Novi Sad je ušao među najboljih pet gradova i time postao ozbiljan kandidat za titulu Omladinske prestonice Evrope. Osim Novog Sada u trci su i francuski Amiens, engleski Manchester, italijanska Peruđa i Derry City & Strabane iz Severne Irske.

Ovo je druga kandidatura Novog Sada za ovu prestižnu titulu koja bi gradu i mladima donela različite kulturne, sistemske i infrastrukturne promene.

Ove godine je kandidatura Novog Sada prepuštena omladinskim organizacijama, a njih preko 90 je podržalo Novi Sad u trci za ovu titulu. Vrednost projekta kandidature je ove godine 10 miliona dinara, dok je za projekte u okviru kandidature određeno četiri miliona dinara.

Promenjen je i sam tim kandidature, a koordinator Vukašin Gvozdenović je još ranije za “O radio” najavio da će se tim sastojati od dva omladinska radnika, koordinatora, osobe zadužene za međunarodnu saradnju i osobe zadužene za omladinsku politiku koja će ujedno pomoći i novom koordinatoru Kancelarije za mlade.

Informacija za omladinske organizacije je i to što mogu konkurisati za projekte u okviru kandidature, ali i za novac iz Lokalnog akcionog plana, čiji je konkurs u toku.

Izvor: O radio
Foto: Promo