Početna Danas u gradu Danas počinje da radi Dom zdravlja na Limanu, pregledi za najstarije Novosađane

Danas počinje da radi Dom zdravlja na Limanu, pregledi za najstarije Novosađane

0

Objekat Doma zdravlja „Novi Sad“ na Limanu IV danas će početi da radi, najavljeno je na sajtu Grada Novog Sada. Tim povodom gradonačelnik Miloš Vučević obišao je sinoć ovaj objekat, a za Novosađane koji su stariji od 65 godina danas će biti organizovani pregledi.

Kako je saopšteno iz Doma zdravlja, naši najstariji građani će danas od 8 do 14 časova u rekonstruisanom objektu na Bulevaru cara Lazara 77, moći da urade sledeće:

– pregled kod lekara opšte prakse,
– merenje visine krvnog pritiska,
– kompletnu krvnu sliku i analizu nivoa šećera u krvi – pacijenti pre analize ne smeju da doručkuju, niti piju kafu. Građani će ovu analizu moći da urade od 8 do 10 časova, a rezultate će preuzeti posle 12 časova.

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji jednog od najvećih objekata Doma zdravlja u Novom Sadu počeli su pre izbijanja epidemije koronavirusa, odnosno pre skoro 600 dana. Zbog početka pandemije došlo je do kašnjenja, pa je prvobitan rok za završetak radova sa 400 produžen na 550 dana. Osim toga, povećan je i iznos koji je plaćen za radove. Za rekonstrukciju i dogradnju dat je 931 milion dinara, sa PDV-om, što je oko 100 miliona više od prvobitne cene. Za nov nameštaj i druge poslove dato je još oko 50 miliona dinara.

Izvor: novisad.com
Foto: Facebook/ Dom zdravlja “Novi Sad”