Početna Danas u gradu Danas tribina, a 13. juna novi protest “Podrži RTV”

Danas tribina, a 13. juna novi protest “Podrži RTV”

logo-rtv-latinica

Nezavisno društvo novinara Vojvodine organizuje u ponedeljak, 6. juna tribinu “Građanska samoodbrana” na kojoj će učestvovati predstavnici građanskih pokreta iz više gradova u Srbiji, a Inicijativa “Podrži RTV” će sledeći ulični protest organizovati u ponedeljak, 13. juna.

Na tribini će učestvovati Andrija Stojanović iz pokreta Ne da(vimo) Beograd, Đokica Jovanović iz Udruženja predsednika skupština stanara iz Niša, Sanja Kljajić iz Inicijative “Podrži RTV”, kao i Vladimir Marović iz Lokalnog fronta Kraljevo.

Nekoliko građanskih inicijativa, nastalih nezavisno jedna od druge u raznim delovima zemlje i različitim povodima, pretvaraju se u prave građanske pokrete koji predstavljaju istinsku alternativu autoritarnom i partokratskom sistemu u kojem živimo – navodi se u pozivu za tribinu, koja počinje danas u 19 sati u prostorijama Medija centru Vojvodine.

U Inicijativi “Podrži RTV” je rečeno da će danas pozivati građane na tribinu NDNV-a kroz performans u okviru kojeg će najava za tribinu biti čitana sa kamiona koji će se kretati ulicama Novog Sada.

U toj inicijativi je potvrđeno da će sledeći, treći po redu, ulični protest biti održan u ponedeljak, 13. juna.

Inicijativa “Podrži RTV” zahteva ostavke članova Upravnog odbora Radio-televizije Vojvodine (RTV) zbog smena 14 urednika.

Izvor: 021.rs
Foto: RTV/Logo