Početna Danas u gradu Deca iz Štrpca provela sedam nezaboravnih dana u Novom Sadu

Deca iz Štrpca provela sedam nezaboravnih dana u Novom Sadu

Deca sa Kosova Novi Sad  (1)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući učenike sa Kosova i Metohije iz Opštine Štrpce koji su u jednonedeljnoj poseti Novom Sadu. Njih su ugostili vršnjaci iz OŠ “Dušan Radović” i OŠ “Žarko Zrenjanin”, a deca će tokom boravka u Novom Sadu posetiti, kako kulturne, tako i istorijske znamenitosti grada. Boravak dece sa Kosova i Metohije u Novom Sadu, po drugi put, organizuje Udruženje građana “Novi Sad” u okviru projekta “Svim srcem za osmeh deteta”.

Deca sa Kosova Novi Sad  (2)

Drago mi je što nastavljamo lepu tradiciju da deca sa Kosova i Metohije dolaze kod svojih drugara u Novi Sad. Nadam se da đacima dani protiču lepo, da su dočekani na najbolji mogući način i da se osećaju kao kod svoje kuće. Siguran sam da ćemo uspeti da im barem na kratko ulepšamo, njihovu ni malo jednostavnu svakodnevicu koju na žalost imaju i da će poneti lepe utiske iz Novog Sada. U planu je i uzvratna poseta kada će novosadski đaci biti njihovi gosti u Opštini Štrpce. Želim da zahvalim svim ljudima iz organizacije “Svim srcem za osmeh deteta” koji su svoj rad posvetili ovako lepim stvarima. Oni nas podstiču svojim mnogobrojnim lepim akcijama da budemo bolji, još posvećeniji svom poslu, kako bismo obezbedili sigurnu budućnost najmlađima – rekao je gradonačelnik Vučević i poželeo deci prijatan boravak u Novom Sadu.

Deca sa Kosova Novi Sad  (3)

Goran Bajšanski iz Udruženja građana “Novi Sad” zahvalio se gradonačelniku na prijemu, kao i svim prijateljima koji su ponovo pomogli i izašli u susret ovoj organizaciji.

To su naši prijatelji koji su prepoznali rad našeg Udruženja i njegov cilj. Naša najveća nagrada su osmesi dece sa Kosova i Metohije, koja se ovde osećaju, ne kao gosti, već kao domaćini. Nastavićemo da ispunjavamo naš zadatak, a to je da usrećujemo decu i da im mamimo osmehe, jer svi znamo kako oni žive – rekao je Bajšanski i predao Zahvalnicu gradonačelniku u ime Udruženja “Novi Sad”.

Deca sa Kosova Novi Sad  (4)

Četrdesetoro dece iz Opštine Štrpce uzrasta 13 i 14 godina imaju priliku da se tokom svog boravka u Novom Sadu, druže sa vršnjacima kroz razne aktivnosti koje između ostalih obuhvataju i posetu kulturnim i istorijskim znamenitostima Novog Sada i Sremskih Karlovaca, druženje kroz sport i druge sadržaje edukativnog i zabavnog karaktera.

Deca sa Kosova Novi Sad  (5)

Izvor: Grad Novi Sad
Foto: Udruženje građana Novi Sad