Početna Danas u gradu Deda Mraz, Novosadski damski hor i bend “Fredi Kruger” zatvaraju Novosadski Winter...

Deda Mraz, Novosadski damski hor i bend “Fredi Kruger” zatvaraju Novosadski Winter Fest

Na Trgu slobode u Novom Sadu danas se završava praznična čarolija – četvrti festival “Novosadski Winter Fest“.

I ove subote, od 17 do 18 časova, festival če posetiti Deda Mraz koji će ovog puta izvući čak 0 dobitnih pisama iz BIG sandučeta. Sa omiljenim bradonjom mališani i svi posetioci mogu i da se fotografišu, a izvučeni dobitnici svoje nagrade mogu da preuzmu u BIG-u.

Nakon posete Deda Mraza, na Singing Christmas Tree by Vojvođanska banka”, s početkom u 18 časova nastupiće Novosadski damski hor, zatim od 18.30 nastupiće “Muzika srca” sa balkona Vojvođanske banke, nakon čega će na bini festivala zasvirati bend “Fredi Kruger”.

Napominjemo da je u sklopu festivala omogućeno i prikupljanje donacija za petogodišnju Nikolinu Gutić, koja boluje od leukemije i priprema se za transplataciju koštane srži u Italiji. Kutija za prikupljenje donacija postavljena je ispod Raspevane jelke, a svoju donaciju možete da uplatite i slanjem SMS-a 743 na 3030.

“Novosadski Winter Fest” glasovima publike iz celog sveta proglašen je jednim od 10 najboljih božićnih marketa u Evropi, čime se automatski kandidovao za izbor za najbolji božićni market u Evropi 2021. godine o čemu više možete pročitati OVDE.

Najveći Christmas market u Srbiji, koji je u prethodne tri godine posetilo više desetina hiljada Novosađana i posetilaca glavnog grada Vojvodine, organizuju HBO Color Media Events i kompanija Color Media Communications i Ninamedia. 

Kao i prethodne tri godine, horovi dece i odraslih svakog dana u centru grada pevaju božićne i novogodišnje pesme na “Singing Christmas Tree”, a tu su i nastupi bendova i DJ-eva na muzičkoj bini, dok posetioci imaju priliku da, osim u dobroj muzici, uživaju i u kuvanom vinu, poslasticama poput “vojvođanske gibanice”, “mađarskog kolača” i “američkih krofnica” kao i da kupe suvenire, novogodišnje ukrase i prirodne jelke sa busenom.

Tu su i “Novogodišnji fijaker” u kojem posetioci mogu da se provozaciju po centru grada, “Old Timer Photo-Boot“, “WinterFest kapija” i “Krila Anđela” za fotografisanje, ali i “WinterFest  osmatračnica” sa koje Novosađani i turisti mogu iz “ptičje perspektive” da fotografišu Trg slobode. Takođe, tu su i tradicionalna prodaja jelki sa busenom, dečija igraonica u slami, “Food & Wine Square”, tematska izložba novosadskih fotografa, kao i “Carousel”, vrteška na kojoj najmlađi i ove godine mogu da uživaju u vožnji.

Festival se organizuje uz podršku Grada Novog Sada, Gradske uprave za privredu, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Udruženja Subsidium, a pod pokroviteljstvom Vojvođanske banke – OTP Group, BIG Shopping centra, kompanije Coca-Cola, Heineken, Orbit, emmezeta i Cineplexx Promenada.

Više informacija možete pronaći na zvaničnom sajtu www.nswinterfest.rs ili Fejsbuk stranici – Novosadski Winterfest