Početna Danas u gradu Dobio spor protiv firme, a mora da plati

Dobio spor protiv firme, a mora da plati

0

sudUkoliko u roku od pet dana ne plati nešto više od 46.000 dinara, Jelenku Maleševiću (56), iz Malih Radinaca kod Rume, bivšem radniku “Dunav grupa agregata”, na vrata će zakucati izvršitelji i popisati imovinu, koju će prodati na licitaciji.

Razlog je taj što nema da plati takse za tužbu i presudu u radnom sporu protiv firme koji je rešen u njegovu korist.
Malešević, koji je u ovoj novosadskoj firmi, nekadašnjem “Heroju Pinkiju”, proveo 34 godine, kao i većina zaposlenih, pre dve godine podneo je tužbu zbog nepovezanog radnog staža, neoverenih zdravstvenih knjižica i neisplaćenih naknada i zarada. Uprkos pravosnažnoj presudi, nisu dobili ni dinara, a u firmi je proglašen stečaj.
– Tražio sam pravdu, a dobio nepravdu. Zaista ne znam kako ću da platim ovu za mene veliku sumu. U godinama sam kada je teško naći uposlenje, pa idem i radim u okolnim selima kada me neko angažuje – navodi Malešević, čija četvoročlana porodica živi od suprugine plate od 25.000 dinara i ističe da mu firma duguje zarade od 2013. godine.
– Ne bežim od obaveze, ali toliku sumu odjednom da platim nemam. Uskoro će početi školska godina, ne znam ni kako ću opremiti sina koji polazi u peti i ćerku koja kreće u sedmi razred. Jedino mi preostaje da molim izvršitelje da odlože izvršenje na neko vreme, da pokušam da se snađem – kaže on za Novosti.
Da su se radnici “Agregata” našli u problemu s plaćanjem sudskih troškova, potvrđuje i Novica Cvetković, takođe jedan od radnika ove kompanije i njihov predstavnik u pregovorima s poslodavcima.
– Advokat me je pre nekoliko meseci obavestio da još troje kolega i ja treba da platimo 120.000 dinara, a pre nekoliko dana čuo sam da treba da platim još 30.000 dinara. Te troškove, kako mi je objasnio advokat, moramo da platimo, iako smo spor dobili, jer je račun firme blokiran, a sud mora da namiri troškove – navodi Cvetković.
Autor: Novosti