Početna Danas u gradu #FoodPlanet2020 – Danas predstavljamo nacionalnu kuhinju Srbije

#FoodPlanet2020 – Danas predstavljamo nacionalnu kuhinju Srbije

0

Četvrti po redu festival nacionalnih kuhinja „Food Planet“, kојi оrgаnizuјe Udruženje građana “Srcem za sve”, u saradnji sa kоmpаniјama “Color Media Communications” i “Ninamedia”, a uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za privredu, otvoren je juče, 10. oktobra u 15h, na platou isped Sportsko-poslovnog centra Vojvodine u Novom Sadu.

Čast da otvore ovogodišnji Food planet imali su predstavnici Danske, zemlje za koju kažu da je “država blagostanja” i izvanično jedna od najsrećnijih nacija na svetu.

Danas se na festivalu predstavlja nacionalna kuhinja Srbije, s početkom u 18 časova. Predstavićemo kulturu i tradiciju naše zemlje, a pored srpske muzike, posetioci će biti u prilici da degusturaju neke od tradicionalnih specijaliteta srpske kuhinje.

Sve do 20. oktobra, tokom 10 dana festivala, svojom nacionalnom kuhinjom, kulturom i tradicijom predstaviće se 20 zemalja, a posetioci festivala imaće priliku da svakog dana besplatno degustiraju specijalitete, uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu i bolje se upoznaju sa ukusima i običajima različitih krajeva sveta.

Na platou će se nalaziti i izložbene tezge u formi drvenih kućica u kojima će se vršiti prodaja suvenira, rukotvorina, hrane i pića.