Početna Danas u gradu #FoodPlanet2020 – Indonezija predstavlja kulturu i nacionalnu kuhinju

#FoodPlanet2020 – Indonezija predstavlja kulturu i nacionalnu kuhinju

0

Četvrti po redu festival nacionalnih kuhinja „Food Planet“, kојi оrgаnizuјe Udruženje građana “Srcem za sve”, u saradnji sa kоmpаniјama “Color Media Communications”  i  “Ninamedia”, a uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za privredu, otvoren je 10. oktobra na platou isped Sportsko-poslovnog centra Vojvodine u Novom Sadu.

Da li znate da je Indonežanska tradicionalna kuhinja jedna od napopularnijih jela na svetu? Bogatsvo kulture i tradicije se i te kako odražava kroz indonežansku tradicionalnu hranu koju obožavaju mnogi iz celog sveta. Danas će od 18 časova ambasada Republike Indonezije imati tu čast da predstavi građanima Novog Sada nekoliko indonežanskih tradicionalnih jela, kao što su NASI KUNING (tradicionalni žuti pirinač), DADAR TELUR (indonežanski omlet), AYAM SUWIR (cepkana začinjena piletina), KERING TEMPE (pržena soja sa kikirikijem), LALAPAN (sveža salata), SAMBAL (ljuti sos) i REMPEYEK (čips sa kikirikijem). Takođe, indonežanska kompanija Indomie Srbija podeliče svim posetiocima paketiče najpoznatije indonežanske instant nudle. Posetite festival “Food PLanet” danas i uživajte u ukusima Indonezije!

Podsećamo vas da se danas, s početkom u 15 časova, održava i Dog Show, pa povedite i vaše ljubimce i učestvujte u nadmetanju za najlepšeg, najstilizovanijeg i najposlušnijeg psa.

Ovog vikenda, očekuje nas još zanimljivih aktivnosti, a nedelju posvećujemo našim najmlađim posetiocima, te će se, sutra, s početkom u 15 časova, održati jedna od omiljenih igara mališana “Egg and Spoon Race“, tokom koje će se oni oprobati u trci noseći jaja u kašikama, a za najspretnije od njih spremili smo i nagrade.

Sve do 20. oktobra, tokom 10 dana festivala, svojom nacionalnom kuhinjom, kulturom i tradicijom predstaviće se 20 zemalja, a posetioci festivala imaće priliku da svakog dana besplatno degustiraju specijalitete, uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu i bolje se upoznaju sa ukusima i običajima različitih krajeva sveta.

Na platou će se nalaziti i izložbene tezge u formi drvenih kućica u kojima će se vršiti prodaja suvenira, rukotvorina, hrane i pića.