Početna Danas u gradu #FoodPlanet2020 – Italija predstavlja kulturu i nacionalnu kuhinju

#FoodPlanet2020 – Italija predstavlja kulturu i nacionalnu kuhinju

0

Četvrti po redu festival nacionalnih kuhinja „Food Planet“, kојi оrgаnizuјe Udruženje građana “Srcem za sve”, u saradnji sa kоmpаniјama “Color Media Communications”  i  “Ninamedia”, a uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za privredu, otvoren je 10. oktobra na platou isped Sportsko-poslovnog centra Vojvodine u Novom Sadu.

Danas će na festivalu svoja nacionalna jela predstaviti Italija, s početkom u 15 časova, odmah nakon jedne od omiljenih igara mališana “Egg and Spoon Race“, tokom koje će se oni oprobati u trci noseći jaja u kašikama, a za najspretnije od njih spremili smo i nagrade.

Sve do 20. oktobra, tokom 10 dana festivala, svojom nacionalnom kuhinjom, kulturom i tradicijom predstaviće se 20 zemalja, a posetioci festivala imaće priliku da svakog dana besplatno degustiraju specijalitete, uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu i bolje se upoznaju sa ukusima i običajima različitih krajeva sveta.

Na platou će se nalaziti i izložbene tezge u formi drvenih kućica u kojima će se vršiti prodaja suvenira, rukotvorina, hrane i pića.