Početna Danas u gradu #FoodPlanet2020 – Jermenija predstavlja kulturu i nacionalnu kuhinju

#FoodPlanet2020 – Jermenija predstavlja kulturu i nacionalnu kuhinju

0

Četvrti po redu festival nacionalnih kuhinja „Food Planet“, kојi оrgаnizuјe Udruženje građana “Srcem za sve”, u saradnji sa kоmpаniјama “Color Media Communications”  i  “Ninamedia”, a uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za privredu, otvoren je 10. oktobra na platou isped Sportsko-poslovnog centra Vojvodine u Novom Sadu.

Danas će na festivalu svoja nacionalna jela predstaviti Jermenija, a prisutnima će se u 18 časova obratiti konzul Jermenije Predrag Tomić. Nakon obraćanja konzula, posetioci će biti u prilici da probaju neka tradicionalna jermenska jela kao što su: Lavaš krekeri, hleb Lavaš sa sirom, jermenski kolač – Meshkengouyzov, jermenske tulumbe, nazok i koh.

Sve do 20. oktobra, tokom 10 dana festivala, svojom nacionalnom kuhinjom, kulturom i tradicijom predstaviće se 20 zemalja, a posetioci festivala imaće priliku da svakog dana besplatno degustiraju specijalitete, uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu i bolje se upoznaju sa ukusima i običajima različitih krajeva sveta.

Na platou će se nalaziti i izložbene tezge u formi drvenih kućica u kojima će se vršiti prodaja suvenira, rukotvorina, hrane i pića.