Početna Danas u gradu #FoodPlanet2020 – Meksiko predstavlja kulturu i nacionalnu kuhinju

#FoodPlanet2020 – Meksiko predstavlja kulturu i nacionalnu kuhinju

0

Četvrti po redu festival nacionalnih kuhinja „Food Planet“, kојi оrgаnizuјe Udruženje građana “Srcem za sve”, u saradnji sa kоmpаniјama “Color Media Communications”  i  “Ninamedia”, a uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za privredu, otvoren je 10. oktobra na platou isped Sportsko-poslovnog centra Vojvodine u Novom Sadu.

Danas će se na festivalu predstaviti Meksiko, a prisutnima će se u 18 ćasova obratiti gospodin Huan Roberto Gonsales Ramires, Otpravnik poslova, a.i. Ambasade Meksika u Beogradu koji će posetiocima približiti kulturu i tradiciju svoje zemlje, a svi prisutni biće u prilici i da degustiraju meksičke specijalitete.

Sve do 20. oktobra, tokom 10 dana festivala, svojom nacionalnom kuhinjom, kulturom i tradicijom predstaviće se 20 zemalja, a posetioci festivala imaće priliku da svakog dana besplatno degustiraju specijalitete, uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu i bolje se upoznaju sa ukusima i običajima različitih krajeva sveta.

Na platou će se nalaziti i izložbene tezge u formi drvenih kućica u kojima će se vršiti prodaja suvenira, rukotvorina, hrane i pića.