Početna Danas u gradu Galerija Matice srpske prvi dan juna posvećuje deci i mladima

Galerija Matice srpske prvi dan juna posvećuje deci i mladima

Galerija Matice srpske 1. jun tradicionalno posvećuje deci i mladima proslavom na Trgu galerija, obeležavajući tako dan kada je 1958. godine otvorena za javnost na istom mestu.

Već 61 godinu na Trgu, svojom otvorenošću prema svim uzrastima i kategorijama posetilaca, Galerija čini da kultura i umetnost postanu deo svakodnevnog života svih Novosađana.

Kraj školske godine je ujedno i kraj još jedne sezone brojnih programa koje Galerija realizuje za decu različitog uzrasta – od beba, preko predškolaca i osnovaca do tinejdžera i srednjoškolaca.

– Protekla školska godina posebno je bila u znaku najmlađih jer su kroz programe “Odrastanje uz umetnost – Beba u Galeriji”, “Moja umetnička avantura”, “Mala škola muzeologije” i “KULtura kroz Novi Sad” deca i mladi na zanimljiv i kreativan način uživali u umetnosti i kulturi. Priređivanjem proslave 1. juna na Trgu galerija želimo da ukažemo s jedne strane na važnost otvorenosti ustanova ka deci i mladima, a sa druge strane na značaj ovog trga kao važne kulturne tačke grada – saopštavaju iz Galerije.

Program:

11.00–11.30 sati, Velika sala Save Tekelije – koncert iznenađenja za bebe i roditelje, u saradnji sa Beogradskom filharmonijom i Muzičkom omladinom Novog Sada

11.00–12.30 sati, plato ispred Galerije – kreativna radionica za decu “Oživimo Trg galerija”

12.00 sati, park ispred Galerije – otvaranje izložbe dečjih radova “Moja umetnička avantura” u saradnji sa Predškolskom ustanovom “Radosno detinjstvo”

12.30–13.00 sati, Velika sala Save Tekelije – koncert iznenađenja za bebe i roditelje, u saradnji sa Beogradskom filharmonijom i Muzičkom omladinom Novog Sada

17.00 sati – vođenje mladih kroz izložbu “Đura Jakšić. Između mita i stvarnosti”

Izvor: 021
Foto: GMS