Početna Danas u gradu Grad pomaže rad službi zaduženih za bezbednost Novosađana

Grad pomaže rad službi zaduženih za bezbednost Novosađana

gradska kuca

Povodom objava u pojedinim medijima koje se tiču kupovine šest automobila za potrebe funkcionera Gradske uprave Novog Sada, iz Gradske kuće poslato je saopštenje u kome se napominje da je Gradska uprava raspisala dva javna tendera za kupovinu šest automobila, ali da su oni namenjeni za donaciju organima bezbednosti.

Kako bismo Vatrogasno-spasilačkoj jedinici Novi Sad koja je zadužena i odgovorna za bezbednost svih Novosađana obezbedili što kvalitenije uslove rada, odlučili smo se da sprovedemo javnu nabavku za tri vozila za tu službu, kao i tri vozila koje ćemo dati Okružnom zatvoru Novi Sad, odnosno Upravi za izvršenje krivičnih sankcija pri Ministarstvu pravde na korišćenje. To nas ističe kao lokalnu samoupravu koja izuzeno brine o davanju podrške i o stvaranju povoljnih uslova za rad svih službi koje se bave bezbednošću građana. Naime, tri specijalizovana putnička vozila se nabavljaju za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova-Sektor za vanredne situacije-Uprava za vanredne situacije u Novom Sadu, a imajući u vidu Zakon o zaštiti od požara kojim je definisano da jedinica lokalne samouprave u okviru nadležnosti utvrđenih ustavom i zakonom organizuje i obezbeđuje uslove za sprovođenje mera zaštite od požara i pružanje pomoći kod otklanjanja, odnosno ublažavanja posledica prouzrokovanih požarom i donosi akta za unapređenje stanja zaštite od požara. Takođe, Ministarstvo i lokalne samouprave mogu zaključiti sporazum kojim se uređuju pitanja prenošenja odnosno preuzimanja opreme i sredstava kojima raspolaže Ministarstvo neophodnih za rad profesionalnih vatrogasnih jedinica, a Odlukom o Programu korišćenja sredstava za zaštitu od požara za 2015. godinu predviđeno je da će se nabaviti tri specijalizovana putnička vozila i ustupiti Ministarstvu unutrašnjih poslova-Sektor za vanredne situacije-Uprava za vanredne situacije u Novom Sadu“, navedeno je u saopštenju.

Grad Novi Sad ovim aktivnostima nastavlja akciju poboljšanja stanja bezbednosti građana nabavkom neophodne opreme za nesmetan rad službi koje su u funkciji osiguravanja opšte bezbednosti, odnosno produžava se akcija pokrenuta još pre dve godine u okviru koje je do sad nabavljeno 24 vozila za MUP Novi Sad, dva vozila za Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, kao i vozila za Vatrogasno-spasilačku jedinicu u Novom Sadu.

Autor i foto: NsHronika.rs