Početna Danas u gradu Gradonačelnik obišao vojsku i žandarmeriju u Kopnenoj zoni bezbednosti

Gradonačelnik obišao vojsku i žandarmeriju u Kopnenoj zoni bezbednosti

MILOS VUCEVIC

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno se sa saradnicima uputio na Kosovo i Metohiju, tačnije u Kopnenu zonu bezbednosti, gde je u reonu Jug obišao pripadnike Kopnene vojske Srbije i odred Žandarmerije. Deo pripadnika Prve brigade Kopnene vojske upućen je na složene i odgovorne zadatke, a reč je o obezbeđenju administrativne linije prema Kosovu i Metohiji, gde su angažovani značajni i ljudski i materijalni resursi.

Na obeležavanju Dana Prve brigade Kopnene vojske koji je obeležen u kasarni „Jugovićevo” u Novom Sadu 9. novembra ove godine, brigadni general Željko Petrović i ja smo se dogovorili da sa saradnicima obiđemo pripadnike Prve brigade kopnene vojske Srbije kada budu raspoređeni u Kopnenoj zoni bezbednosti, odnosno kada preuzmu mandat za čuvanje otadžbine na administrativnoj liniji prema Kosovu i Metohiji. Ti vojnici su danas ovde zaduženi da obavljaju jedan od najsloženijih zadataka koji se nalaze pred pripadnicima Vojske Srbije, a mi smo uz odobrenje ministra odbrane i načelnika Generalštaba, zajedno sa generalom Petrovićem i njegovim saradnicima u mogućnosti da razgovaramo s njima i ohrabrimo ih, da im prenesemo podršku i pozdrave iz Novog Sada. Iskoristićemo ovu priliku da obiđemo i pripadnike novosadskog odreda Žandarmerije, naše sugrađane koji su ovde na istom zadatku i da pošaljemo jasnu poruku solidarnosti iz Novog Sada, baš u ovo vreme praznika kada je većina ljudi sa svojim porodicama. To je najmanje što možemo da uradimo za ove pripadnike Vojske i Žandarmerije, koji iako udaljeni od svojih domova, stoički obavljaju svoje zadatke, koji nas čuvaju i brinu o svima nama – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

MILOS VUCEVIC

Brigadni general Željko Petrović istakao je da pripadnike Prve brigade krasi visok kvalitet, organizacija i profesionalizam, kao i da iza njih stoje značajni rezultati.

Želim da zahvalim gradonačelniku Vučeviću i njegovim saradnicima, koji su pored svega onoga što inače čine u Novom Sadu, izdvojili vreme i obišli deo pripadnika Prve brigade Kopnene Vojske koji izvršavaju zadatke duž administrativne linije prema Kosovu i Metohiji i u Kopnenoj zoni bezbednosti. Ovo je bila prilika da se uverimo da Vojska Srbije savseno, odgovorno i disciplinovano izvršava sve zadatke i da građani mogu biti spokojni, jer su vojnici na dužnosti svakog dana i noći, bez obzira na to da li je neki praznik – rekao je Željko Petrović.

Autor: NsHronika.rs