Početna Danas u gradu Gradonačelnik Vučević otvara konferenciju o regionalnoj stabilnosti – stižu intelektualci iz regiona!

Gradonačelnik Vučević otvara konferenciju o regionalnoj stabilnosti – stižu intelektualci iz regiona!

Konferencija o regionalnoj stabilnosti održaće se 9. juna 2017. godine u 12 časova u Klubu Tribina mladih Kulturnog centra Novog Sada.

Ova konferencija predstavlja jednu vrstu okruglog stola gde će na temu regionalne stabilnosti, saradnje i dobrih odnosa na postjugoslovenskim prostorima govoriti eminentni intelektualci iz regiona koji su priznati i izvan balkanskih okvira. Ideja o Konferenciji ima podršku političkog vrha Srbije i nevladinog sektora, a otvoriće je gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević.

Učesnici ovogodišnje konferencije su stučnjaci iz sveta književnosti, filozofije, istorije, pravne nauke, politike i ekonomije: prof. dr Tvrtko Jakovina, prof. dr Dejan Jović, politički filozof Dragoljub Kojčić, prof. dr Ivo Visković, advokat i nekadašnji ministar pravde u Vladi Crne Gore Dragan Šoć, književnik Muharem Bazdulj, prof. dr Selmo Cikotić, etnolog i antropolog, prof. dr Božidar Jezernik i finansijski ekspert i direktor sektora u Narodnoj banci Crne Gore, dr Marijana Mitrović Mijatović. Moderator konferencije biće Danilo Koprivica.

Direktor Kulturnog centra Novog Sada i idejni tvorac Konferencije, Bojan Panaotović, govorio je danas na Konferenciji za medije o predstojećem velikom događaju i o očekivanjima KCNS-a kao organizatora.

Konferencija o regionalnoj stabilnosti ima osnovni cilj, a to je potreba da se naglasi da je državama u postjugoslovenskom regionu neophodna saradnja na ekonomskom, kulturnom, političkom i svakom drugom planu. Poglavlje „povratka u prošlost“ neophodno je zatvoriti i uspostaviti saradnju i stabilnost iz kojih proističe bolji i kvalitetniji život za sve ljude u regionu – naglasio je Panaotović, uz najavu da je u planu da ovakav skup preraste u tradiciju, te da će se i naredne godine održati slična konferencija.

Panaotović je pozvao Novosađane da prisustvuju Konferenciji o regionalnoj stabilnosti koja će početi u petak u 12 časova i trajaće do 16 časova. Posetioci će imati priliku da postavljaju pitanja učesnicima konferencije.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here