Početna Danas u gradu Grafički dizajner Slavimir Stojanović u Muzeju savremene umetnosti

Grafički dizajner Slavimir Stojanović u Muzeju savremene umetnosti

0

ss-1

Jedan od najpoznatijih domaćih grafičkih dizajnera Slavimir Stojanović gostuje u petak, 22. aprila u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, retrospektivnom izložbom koja obeležava prvih 30 godina vizuelnih komunikacija.

Izložba će biti otvorena u 18 časova i prikazuje razvojni put Slavimira Stojanovića od najranijih crteža iz detinjstva, preko plakata, stripova, ilustracija, logotipa, magazina, omota ploča, do nagrađenih projekata koje je radio za velike međunarodne kompanije.

Ovaj četrdesetsedmogodišnji Beograđanin dizajnersku karijeru započeo je pre tri decenije. Studirao je Grafičke komunikacije na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu, a specijalizovao se na Visokoj školi za dizajn u Geteborgu i na Akademiji likovnih umetnosti u Ljubljani. Radio je kao kreativni direktor u brojnim agencijama u Srbiji i Sloveniji, a njegovi projekti u domenu dizajna i advertajzinga dobili su više od tri stotine međunarodnih nagrada i priznanja. Radovi Slavimira Stojanovića se nalaze u Muzeju reklame i plakata u Hamburgu, Muzeju plakata u Varšavi i Centru Pompidu u Parizu.

Autor: NSHronika.rs
Foto: CPG