Početna Danas u gradu “Noć biologije” na Prirodno-matematičkom fakultetu

“Noć biologije” na Prirodno-matematičkom fakultetu

0

Biologija

Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu – Departman za biologiju i ekologiju danas u periodu od 16 do 24 časa organizuje “Noć biologije”.

“Noć biologije” je manifestacija koja se održava od 2011. godine i čiji okosnicu čine interaktivne radionice koje osmišljavaju studenti, doktorandi i mladi saradnici, uz svesrdnu pomoć profesora, a koje podrazumevaju aktivno uključivanje posetilaca.

Posetioci imaju priliku da učestvuju u izradi eksperimenta, da budu predmet eksperimenta, provere znanje iz biologije i na srpskom jeziku ali i na engleskom.

Učenici i učenice srednjih škola će imati priliku da pokažu svoje znanje iz biologije i ekologije u kvizu “Želite li da postanete ekolog”, a najmlađi učesnici već spremaju maske za maskenbal inspirisan motivima iz prirode.

U “Noći biologije” učestvuju gosti i prijatelji biologije i ekologije, kao što su staraoci prirodnih dobara u Vojvodini, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, Prirodnjački muzej u Beogradu, Zoovrt Palić, Nacionalni park Fruška gora, Pokret gorana Novog Sada, različita prirodnjačka društva koja se bave proučavanjem i zaštitom živog sveta, kao i mnogi drugi.

Tokom večeri, prikazivaće se ekološki filmovi i održati nekoliko naučno-popularnih predavanja. Ove godine, posetioce očekuje puno novih stvari i zanimljivih iznenađenja.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Promo