Početna Danas u gradu Izložba “Impresije iz blistave čeljusti goropadi” od danas pred Novosađanima

Izložba “Impresije iz blistave čeljusti goropadi” od danas pred Novosađanima

dejan-zivkovic-jpg_660x330

Izložba “Impresije iz blistave čeljusti goropadi” umetnika Dejana Živkovića biće otvorena večeras u 20 časova na “Tribini mladih”.

Izazvan emocionalnom, intelektualnom, etičkom i estetskom potrebom za nekom vrstom reakcije na aktuelni društveni sistem prepun mana i nedoslednosti, angažovano izvodim seriju radova idejno koherentne i vizuelno dosledne celine koji u fokus interesovanja stavljaju preispitivanje pozicija, uloga i snage individue unutar takvih okolnosti.

Dejan Živković je rođen 1983. u Osijeku. Nakon prirodno-matematičke gimnazije i nekoliko godina studija Grafičkog dizajna, odlučno se posvećuje slikarstvu.

Na konkursu Mladost 2015, u organizaciji Niš Art fondacije, uvršten je u 58 najboljih srpskih umetnika do 35 godina, usledile su grupne izložbe u Nišu (galerija Srbija) i Beogradu (Kuća Legata).

Tokom 2016. očekuju ga samostalne izložbe u Velikoj galeriji Kulturnog centra Grad u Beogradu, Tribini mladih Kulturnog centra Novi Sad i Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančevo. Živi i radi u Novom Sadu.

Postavka traje do 29. maja 2016. godine.

Izvor: RTV
Foto: kcns.org.rs