Početna Danas u gradu Izložba koncertnih rok fotografija “Rok momenti”

Izložba koncertnih rok fotografija “Rok momenti”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U Kulturnom centru Novi Sad, u petak, 29. maja, sa početkom u 19 časova biće otvorena izložba koncertnih rok fotografija pod nazivom “Rok momenti. Izložba predstavlja foto-dokumentaciju koncertne aktivnosti rok muzičara sa domaće i strane scene u regionu. Cilj svih dosadašnjih postavki u okviru projekta Rock Momenti je da se podstiče, razvija i afirmiše rokenrol kultura i rok fotografija širom Republike Srbije.

Ovo je prvi put da se autorski dvojac Anamarija Vartabedijan i Stanislav Milojković samostalno predstavlja publici sa svojim rok fotografijama.

Posle dugogodišnjeg upornog rada, prevashodno baziranog na entuzijazmu i dobijenih stručnih priznanja u polju rok fotografije, Anamarija Vartabedijan i Stanislav Milojković donose novu postavku izložbe “Rok Momenti” ovog puta kao dva autora koji već deset godina zajedno snimaju rok svirke i koncerte i aktivno izlažu. Samim tim ova izložba predstavlja njihov lični doživljaj rok nastupa kojima su prisustvovali, pečat o vremenu koje su proveli zajedno kao svedoci različitih rok momenata.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anamarija Vartabedijan Rođena 1974. godine u Beogradu, magistar umetnosti, FLU, Beograd. Slikar, grafički dizajner, fotograf i predavač (VŠSS Beogradska politehnika), do sada je priredila 33 samostalne izložbe u zemlji i inostranstvu, učestvovala na preko 80 grupnih izložbi kao i na 18 izložbi porodice Vartabedijan. Dobitnik je više nagrada iz oblasti likovne i primenjene umetnosti. U proteklih deset godina je fotografisala preko trista koncerata i svirki u regionu i sarađivala je sa mnogim bendovima, muzičkim listovima i internet portalima. Urednik je fotografije na njnjnj.davidsubrock.com. U toku 2014. godine objavljivala je rok fotografije u okviru Hit strane Politikinog zabavnika. Pokretač je projekta Rock Momenti.

Stanislav Milojković Rođen 1966. godine u Beogradu. Fotograf i urednik fotografije u beogradskom listu ”Danas”. Već tri decenije beleži atmosferu i dešavanja na rokenrol koncertima. Sarađivao je sa omladinskom štampom širom nekadašnje Jugoslavije, sa većinom internet portala, kao i sa mnogim muzičkim grupama čije omote i potpisuje. U toku 2014. godine njegove fotografije su objavljivane u okviru Hit strane Politikinog zabavnika. Imao je preko dvadeset i pet samostalnih izložbi fotografija. Dobitnik je Gran Prija-a na Međunarodnoj izložbi rok fotografije “Gitarijada 2007″ u Zaječaru.

Autor: NsHronika.rs