Početna Danas u gradu Javni čas joge u Dunavskom parku

Javni čas joge u Dunavskom parku

yoga2

Povodom Međunarodnog dana joge koji se obeležava u nedelju 21. juna, Zelena stranka i Art of Living pozivaju građane na javnu vežbu joge u Dunavskom parku kod jezerceta.

Novi Sad se ove godine pridružio porodici brojnih gradova iz preko 170 zemalja sveta koje po prvi put obeležavaju Međunarodni dan joge, ustanovljen Rezolucijom Ujedinjenih nacija (UN) od 11. decembra 2014. godine, kojom se pozivaju lokalni činioci da se priključe podizanju svesti javnosti o dobrobitima joge i njenom uticaju na globalnu politiku zdravlja.

Praktikovanjem joge unosimo harmoniju u život, preveniramo bolesti, podižemo nivo energije i uspešnije se borimo protiv stresa, jednog od najvećih izazova savremenog načina života, navode u Zelenoj stranci. Sklopljene ruke u logotipu Međunarodnog dana joge simbolizuju Jogu – Jedinstvo, koji odražava ujedinjenje individualne svesti i univerzalne svest; sklad između uma i tela, čoveka i prirode; holistički pristup za zdravlje i blagostanje. Braon lišće simbolizuje zemlju, zeleno lišće simbolizuje prirodu, plava boja simbolizuje element vode, svetlost koja isijava simbolizuje element vatre i Sunce simbolizuje izvor energije i inspiracije.

Javno vežbanje joge počinje u 11h.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija