Početna Danas u gradu Još šest dana moguće prijave za kamp “Zov prirode”

Još šest dana moguće prijave za kamp “Zov prirode”

priroda

Prijave za sportsko-edukativni kamp “Zov prirode” koji se nalazi u Specijalnom rezervatu prirode “Gornje Podunavlje” kod Apatina moguće su do ponedeljka 20. juna.

Tokom petodnevnog boravka u kampu, deca će se približiti prirodi i upoznati sa njenim dobrima, ali i razviti motoričke sposobnosti i ekološku svest učestvujući u mnogobrojnim aktivnostima.

U kampu se uči pravilno korišćenja kompasa, vezivanja raznih čvorova, paljenja vatre u prirodi, postavljanja šatora, pružanja prve pomoći u situaciji kada nema ničeg od opreme osim onoga što se nalazi u prirodi, organizovane su i razne ekološke radionice. Deca će se u prirodi upoznati i sa mnogobrojnim zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama, načinima preživljavanja u prirodi, omogućeno je i pecanje, ali i vožnja čamcem kanalom Stari Dunav.

Inače, deca borave u šatorima na prostoru kuće za odmor koja se nalazi na obali tog kanala, nekadašnjeg glavnog toka Dunava, tri kilometara severozapadno od Apatina. Kamp “Zov prirode” otvoren je za osnovce i srednjoškolce, a tim ljudi koji rade sa njima imaju znanje i veštine iz prve pomoći, spasilaštva, ekologije, ali i bogato iskustvo u radu sa decom.

Ove godine boravak u kampu je organizovan u 10 smena za grupe od 20 dece, od jula do avgusta. Cena boravka u kampu je 10.000 dinara, a uključen je prevoz, smeštaj, četiri obroka dnevno, kao i osiguranje i sav radni materijal.

Prijave za zainteresovane iz Novog Sada, Subotice, Odžaka i Sombora moguće su u onlajn formi ili pozivom na telefon 065/212-42-72. Više informacija dostupno je na sajtu www.kampzovprirode.com

Autor: 021.rs
Foto: Pixabay.com