Početna Sport Bez odmora za najbolje: Titula Novosađana u Aleksincu, pa put a Abu...

Bez odmora za najbolje: Titula Novosađana u Aleksincu, pa put a Abu Dabi

0

basketasi

Najbolji basketaši sveta, momci iz ekipe Novi Sad Al Wahda 3×3, pobedili su na turniru u Aleksincu, i to samo dan nakon titule u Segedinu.

Posle dominacije tokom celog turnira pred skoro 1.000 gledalaca, na red je došlo finale protiv ekipe Tasha, koja je u grupi savladana sa 21:18. Žestok pljusak je odložio početak borbe za titulu, koja na kraju nije ni održana. Posle dogovora organizatora sa učesnicima, doneta je odluka da se prizna rezultat iz grupne faze kao finalni, kako se igrači ne bi izlagali riziku od povreda po klizavom terenu.

Turnir je predstavljao finale regiona istočne Srbije, a ekipi Novog Sada je nadmetanje bilo veom značajno kao uigravanje za Abu Dabi, posebno jer je tim promenjen zbog povrede Marka Savića. Dušanu Domoviću Bulutu, Marku Žderu i Dejanu Majstoroviću pridružio se Bojan Davidovac i pokazao da će dostojno zameniti Savića u narednom periodu.

U Aleksincu je obezbeđeno finale Srbije, prethodno je sa Davidovcem osvojena i titula u Segedinu, a raspored nije milosrdan ni u narednih nekoliko dana. Već u sredu, Novosađani će otputovati u Abu Dabi, gde ih čekaju tri takmičenja u 10 dana u okviru borbe za World Tour. Quest event igraće se 16. i 17. juna, 19. je na programu Quest Tour Final, za 24. i 25. je zakazan Challenger u Abu Dabiju.

Autor: Ljiljana Kozarev